(FOTO) DIVLJAŠTVO U KIKINDI: Vandali sekirama isekli 42 stabla u voćnjaku
Foto: Saša Urošev

IŽIVLJAVALI SE DVA SATA

(FOTO) DIVLJAŠTVO U KIKINDI: Vandali sekirama isekli 42 stabla u voćnjaku

Srbija -

KIKINDA -Jovanu Radaku (63) iz Kikinde, nepoznati vandali uništili su voćnjak tako što su sekirama isekli 42 rađajuća stabla, starosti od dve do osam godina.

1 / 5 Foto: Saša Urošev

Tokom bezumnog čina, koji je sigurno trajao bar dva sata, oni su polomili i sedam čokota vinove loze, prozore na vikendici i oštetili ulazna vrata. Ni to im nije bilo dovoljno, pa su savili metalni špalir za vinovu lozu:

- Nikom ništa ne dugujem niti sam sa nekim u zavadi, pa ne mogu da dočim zašto su mi ovo priredili­, nemoćno je širio ruke Jovan, pokazujući nam otužnu sliku posečenih trešanja, višanja, kajsija...

Voće je posečeno ispred vikendice, ali i unutar ograđenog poseda. Otkako ga je 22.aprila na voćnjaku, koji obilazi bar jedno nedeljno, sačekao sablazan prizor posečenih stabala, Jovan ne može da dođe sebi:

- Ovako nešto nikom ne bih poželeo. Voćnjak mi je uništen sigurno nekoliko dana ranije. Policija je obavila uviđaj i utvrdila materijalnu štetu koja iznosi 100.000 dinara. Dabome, šteta je mnogo veća, jer će biti potrebne godine da nova stable počnu da rađuju­ kaže Jovan i dodaje da mu je zarada od voćnjaka jedini izvor prihoda:

- Uzeo sam otpremninu iz kikindske „Livnice“ , a do odlaska u penziju, do koje me dele još dve godine, računao sam da koji dinar mogu da zaradim od poštenog rada u voćnjaku. Od 2012. godine, čak šest puta su vikendica i voćnjak bili na meti lopova, ali se ovako nešto nikada ranije nije desilo. Osećam se nemoćno, jer očigledno policija i poljočuvari ne mogu da se izbore sa ljudima koji namerno uništavaju tuđu imovinu­ žali se Jovan.

Iako depremiran onim što mu se desilo, Jovan je smogao snage da se i našali na svoj račun:­

- Bar nisu počupali jagode. Možda i čekaju da lepo porumene, pa da ih iskorite za tortu i zaslade se nakon ovog čemernog posla­u neverici je Jovan.

Zapisnik stiže za dve nedelje!

Kad sam u ponedeljak otišao do policije da uzmem zapisnik, rečeno mi je da moram da uplatimtaksu u iznosu od 300 dinara, što sam i učinio. Rekli su mi da tako zakon nalaže, ali mi ni tadazapisnik nije uručen. Objašnjeno mi je da će poštom stići za dve nedelje. Kad će otkriti i pohvatatipočinioce, kad im za dostavljanje zapisnika treba toliko vremena ­ogorčeno se pita Jovan.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja