DRAMA U NS: Ljubičiće iseljavaju iz kuće, s troje dece biće u sobici od 16 kvadrata bez vrata i WC?!
Foto: Slađana Stojanović

Komšije ponovo stale u odbranu porodice, 1 uhapšen

DRAMA U NS: Ljubičiće iseljavaju iz kuće, s troje dece biće u sobici od 16 kvadrata bez vrata i WC?!

Srbija -

NOVI SAD - U novosadskom naselju Salajka od jutros vlada pravo opsadno stanje pošto je sudski izvršitelj u pratnji više od 20 policajaca došao da po izvršnoj sudskoj presudi iz kuće iseli petočlanu porodicu Ljubičić.

1 / 10 Foto: Slađana Stojanović

Zoran i Anđa Ljubičić žive u ulici Radoja Domanovića, a njihovo iseljenje pokušano je pre oko mesec dana. Tada su komšije ustale u njihovu odbranu pa je iseljenje porodice s troje dece odloženo.

(KURIR TV) TUGA U SALAJKI: Pogledajte kako ćerka Ljubičića moli da ih ne izbace iz kuće

Podsetimo, policija je jutros pred kuću Ljubičića došla sa dve marice, a kako okupljeni svedoče, izvršitelj ovog puta nije odustajao od iseljenja iako je porodica u međuvremenu uložila žalbu, a sud naložio da se postupak ponovi.

KOMŠIJE BRANILE PETOČLANU PORODICU: Stanite, ne izbacujte sirotu decu na ulicu!

Međutim, posle dvočasovnog razgovora s policijom, Ljubičići su pristali da se isele iz ostatka kuće i od danas će s troje dece boraviti u sobici od 16 kvadrata bez struje, vode, toaleta i vrata, koja se nalazi unutar kuće iz čijeg su ostatka iseljeni, a koja je pripala komšiji Nedeljku Trifkoviću, koji je dobio spor.

Zasad je nejasno kako će uopšte ulaziti u sobičak koji nema spoljna vrata jer je deo kuće iz čijeg su ostatka upravo iseljeni.

- Na to smo pristali da komšijama ne bi pisali krivične prijave zbog ometanja izvršenja - kaže Anđa Ljubičić dodajući da bi njihovo pokućstvo i ostatak stvari trebalo da budu premešteni u skladište, koje bi trebalo da plate o svom trošku.

Ljubičićima su data dva sata da uzmu najnužnije stvari posle čega će kuća biti predata Trifkoviću. Sudski izvršitelj je ušao u kuću i popisuje stvari.

Podsetimo, bračni par Ljubičić ima troje dece i žive od socijalne pomoći. Oni su jutros izašli ispred kuće, u dvorište, ne dozvoljavajući da izvršitelj uđe i izbaci im stvari iz kuće. Ispred kuće okupile su se i brojne komšije i prijatelji koji daju podršku Ljubičićima.

U međuvremenu, došlo je i do sukoba jednog mlađeg komšije i tužioca Nedeljka Trifkovića, u čiju korist je dosuđeno iseljenje, pa je taj mlađi muškarac uhapšen.

Ljubičići su molili Trifkovića da im da još 30 dana i dozvoli da za to vreme ostanu u kući dok se ne snađu, ali on im nije to dopustio.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track