(FOTO) FEŠTA NA ŠKOLSKOM TERENU: Paljenjem plamena, svečano otvorene Sportske igre mladih
Foto: Vranje. Org. Rs

Vranje

(FOTO) FEŠTA NA ŠKOLSKOM TERENU: Paljenjem plamena, svečano otvorene Sportske igre mladih

Srbija -

VRANJE - U Vranju su na terenima medicinske i hemijsko - tehnološke škole u ponedeljak svečano otvorene Sportske igre mladih.

Prema rečima Nenada Đorđevića, gradskog odbornika za omladinu i sport u Vranju će se u 12 sportskih disciplina takmičiti oko 1.000 dece.

"Siguran sam da je Vranje grad na koji svi možemo biti ponosni. Svima želim puno sreće u takmičenju i ističem da je lep osećaj pobediti, ali još lepše je družiti se i stvarati prijateljstva", istakao je Đorđević na otvaranju.

Miroslav Spasić, predsednik Saveza za školski sport Vranje naveo je da Vranje učestvuje na ovom takmičenju od 2015. godine.

"Naš grad je već dva puta bio prvak države u Sportskim igrama mladih i najbolji u Srbiji od 30 gradova. Očekujemo dobre rezultate i ove godine“ , istakao je Spasić.

Prvog dana takmičenja ekipe i pojedinci će se nadmetati u fudbalu, košarci, odbojci, rukometu, stonom tenisu, šahu i drugim sportovima.

Foto: Vranje.org.rs
Foto: Vranje.org.rs

Pobednici današnjih igara, nastavljaju takmičenje na državnom prvenstvu u Beogradu, na Adi Ciganliji, a najbolji zatim na međunarodnom finalu u Splitu.

"Sportske igre mladih su projekat međuregionalnog karaktera, na kojem učestvuju učenici iz Srbije, Bosne i Hercegovine i Hrvatske. Iz Srbije je za protekle tri godine, učestvovalo oko 100.000. mališana. Ovo je najvećamanifestacija amaterskog sporta u Evropi, priznata od strane međunarodnog Olimpijskog komiteta“, rekla je Ivana Jovanović, predsednica Sportskih igara mladih.

Sportske igre mladih počele su svečanim paljenjem plamena igara od strane Sofije Stojanović, najmlađe višestruke pobednice šahovskih turnira.

Pokrovitelj ovog projekta je Vlada Republike Srbije, a podršku je pružio Grad Vranje i mnogobrojni sponzori.

(T.S., Foto: Vranje.org.rs)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR SPORT UŽIVO: Verovali ili ne - postoje i veći foliranti od srpskih fudbalera

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track