(VIDEO) HELIKOPTERSKE JEDINICE MUP U AKCIJI: Iz snežnih nanosa evakuisano 145, a spaseno 6 osoba!
Foto: MUP Srbije

Dostavljena hrana, voda i lekovi

(VIDEO) HELIKOPTERSKE JEDINICE MUP U AKCIJI: Iz snežnih nanosa evakuisano 145, a spaseno 6 osoba!

Srbija -

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova ukazuju neophodnu pomoć stanovništvu u svim opštinama u Srbiji u kojima je usled niskih temperatura i visokog snežnog prekrivača otežan život građana, a do sada je u svim intervencijama iz smetova evakuisano 145 građana i spaseno šest osoba.

Pripadnici Sektora za vanredne situacije i Helikopterske jedinice dostavili su danas neophodnu hranu, vodu i lekove meštanima Bele stene, na rečenoj adi na Dunavu kod Pančeva, do kojih usled niskih temperatura i leda na Dunavu nije moguće doći plovnim putem, saopštio je MUP.

Foto: MUP
Foto: MUP

Trinaestorici stanovnika tog naselja, među kojima su dva bolesnika sa hroničnim bolestima, dostavljene su zalihe za narednih nekoliko dana.

VANREDNA SITUACIJA NA SNAZI ŠIROM SRBIJE Marić: Zbog zime i snega najteže u Vranju i na Pešteru!

Dostava neophodnih namirnica i lekova obavljena je helikopterom, imajući u vidu da ne postoji drugi način dolaska do ovih ljudi.

Foto: MUP
Foto: MUP

Iz sela Šošanica kod Kraljeva, pripadnici Sektora za vanredne situacije, juče su kroz snežne smetove i sedam kilometara neprohodnog puta evakuisali meštanina, koji je odmah prebačen u zdravstveni centar „Studenica“, gde je operisan.

Foto: MUP
Foto: MUP

Foto: MUP
Foto: MUP

POGLEDAJTE BONUS VIDEO: Policajci u borbi sa snegom, za njih nema prepreka!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track