(FOTO I VIDEO) ČIME SE HVALE? Svečano otvoren zemljani parking u Novom Sadu
Foto: Printscreen Youtube

Odlična saradnja "Parking servisa" i "Matice srpske"

(FOTO I VIDEO) ČIME SE HVALE? Svečano otvoren zemljani parking u Novom Sadu

Srbija -
Svečanost povodom završetka svake "faze" čak i vrlo jednostavnih projekata u Srbiji je postalo veoma moderno, a najnoviji primer je otvaranje neasfaltiranog parkinga iza zgrade "Matice Srpske" u Novom Sadu.
1 / 3 Foto: Printscreen Youtube

Naime, iako je reč o "zemljanom parkiralištu" nadležni su se okupili kako bi svečano pustili u rad parking u centru grada koji ima prilaz sa Trga Marije Trandafil.

"Ovaj parking je udaljen na svega 2 do 3 minuta od strogog centra grada, pa ćemo tako rasteretiti građane saobraćajne gužve", objasnio je Stevan Lugonja, direktor JKP "Parking servis" važnost ovog parkiraišta koje je javno preduzeće finansiralo iz sopstvenog budžeta, a za to je izdvojila 3 miliona dinara.

Svečanost na neasfaltiranom parkingu, Foto: Printscreen Youtube
Svečanost na neasfaltiranom parkingu, Foto: Printscreen Youtube

Prostor ima 100 parking mesta, a parkiranje će se naplaćivati u skladu sa tarifom za belu zonu, tj. sat parkiranja će koštati 30 dinara, a na ovom parkiralištu važiće i dnevna karta po ceni od 100 dinara.

Dragan Stanić, predsednik "Matice srpske", priznaje da prostor na kome je sada parking pripada ustanovi na čijem je čelu i da parkiralište nije namena tog prostora.

"Taj plac je namenjen za razvojne programe "Matice srpske", ali kako pod ovim okolnostima ne vidim mogućnost za ostvarivanja tih programa, bolje je da ovaj plac iskoristimo za parking. Interes je obostrani, ali i treća strana tj. građani su tu, tako da je ovo primer jedne zaista dobre saradnje", kaže Stanić.

Inače, otvoren parking trenutno nema asfalt, jer je završena samo prva faza izgradnje, dok se verovatno planira i svečanost za završetak druge faze, kada će na parkiralištu biti i betona, a sa radom će početi i elektronska naplata parkiranja.

(Z. T. D.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track