(FOTO) LOPATOM MU PRESUDIO NA VELIKI PETAK: Kragujevčanin iskopao saobraćajni znak, a evo zašto
Foto: Bogdan Vranješević

Ostvario pretnju

(FOTO) LOPATOM MU PRESUDIO NA VELIKI PETAK: Kragujevčanin iskopao saobraćajni znak, a evo zašto

Srbija -

KRAGUJEVAC - Dragan Jošović (71) je na Veliki petak lopatom iskopao saobraćajni znak u kragujevačkoj Ulici Desankin venac, koji je na ulazu u Spomen park „Kragujevački oktobar“ upozoravao vozače da je zabranjen saobraćaj kroz ovaj memorijalni kompleks podignut u znak sećanja na 2.272 Kragujevčana koje su fašisti streljali u oktobru 1941. godine.

1 / 4 Foto: Bogdan Vranješević

Jošović je tako ostvario svoju pretnju gradskoj vlasti koju je izneo pre dve sedmice u Kuriru.

Tada je, podsetimo, najavio da će iskopati saobraćajni znak ukoliko od nadležnih organa ne dobije dozvole za svoje rođake i prijatelje da automobilima dođu do njegove kuće u središtu spomen parka u Šumaricama, udaljene oko pola kilometra od mesta gde počinje zabrana saobraćaja.

- Sada, kada sam iskopao znak, osećam se ushićeno. Svanulo mi je! Pozivam vas sve da se slobodno automobilima dovezete do moje kuće i da vas počastim kafom, obratio se Dragan Jošović nekolicini ljudi koji su pratili njegovu akciju iskopavanja saobraćajnog znaka.

Jošović ne strepi od zakonskih posledica koje može da trpi zbog svog čina.

- Ma, ja sam od danas slobodan čovek! Izašao sam iz geta u koji me je vlast gurnula pre godinu dana odlukom da na ovom mestu zabrani saobraćaj. Mogu i u zatvor da me strpaju, šta me briga! I do sad sam se osećao kao da sam u logoru, jer su prijatelji i rođaci prestali da dolaze kod mene na slavu, rođendan i ostale svetkovine, poštar mi nije donosio poštu... Ne želi niko da parkira automobil na ulazu u Spomen park i onda pešači pola kilometra do moje kuće, naveo je Dragan Jošović.

Osveta za neispunjena obećanja

Jošović tvrdi da je gradska uprava ignorisala sve njegove zahteve da mu iz drugog pravca sagradi kolski put i pešačku stazu do kuće, na šta, kako kaže, ima pravo po zakonu.

MUKE KRAGUJEVČANINA: Odsekli me od sveta, već godinu mi niko ne dolazi

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track