(FOTO) NAJMLAĐI KIKINĐANI PESMOM I IGROM POZDRAVILI PROLEĆE: Mali Nikola hitar poput brzog Gonzalesa
Foto: Saša Urošev

Sve prštalo od razdraganih dečjih osmeha

(FOTO) NAJMLAĐI KIKINĐANI PESMOM I IGROM POZDRAVILI PROLEĆE: Mali Nikola hitar poput brzog Gonzalesa

Srbija -

KIKINDA - Tradicionalna manifestacija "Pozdrav proleću", po 18. put je održana u centru Kikinde. Na platou ispred Kulturnog centra sve je prštalo od razdraganih dečjih osmeha, muzike i pesme.

1 / 6 Foto: Saša Urošev

Bila je i poneka suza, najverovatnije, zbog uzbuđenja, velike gužve, gladi ili što se nekim mlađanim učesnicima“Pozdrava proleću” -zadremalo.

Najatraktivniji deo omiljene priredbe, uz koju su stasale mnoge generacije, bila je trka beba u puzanju "Naj Kića". Mame, tate, bake i deke nisu štedili grla i dlanove da bodre malene takmičare dok su puzali dva metra dugom stazom zasutom zvečkama, lopticama i drugim omiljenim igračkama. U puzanju se oprobalo devet devojčica i dečaka, a najbrži je bio Nikola Ćirić. Poput brzog Gonzalesa, on je do cilja dopuzio za 5,3 sekunde:

- Nikola i ja smo, definitivno, nepobediv tandem. Jesenas smo se oprobali u “Trci za srećnije detinjstvo”, u trci mama s bebama u kolicima. Evo, i ovoga puta smo trijumfovali. Ovoga puta je Nikola sam zaslužan za uspeh. Moje je bilo da ga bodrim. Nikola baš brzo i rado puzi, a juče je prohodao što nas je jako obradovalo. Tek sad niko neće moći da ga stigne. Nikola još nema dvanaest meseci- uz širok osmeh rekla je Nikolina majka Branislava, koja ima još dvoje dece.

Manifestacija "Pozdrav proleću" u Kikindi se održava od 1999. godine, a i ovoga puta okupila je više od 1.000 mališana:

- Ovo je priredba po kojoj je naš grad prepoznatljiv. Namenjena je deci predškolskog uzrasta, ali i njihovim starijim drugarima. Ima li lepšeg prolećnog ukrasa od njihovih osmeha ? Deca su na trgu crtala prolećne motive, pevali, igrali, prodefilovali u karnevalskoj povorci, a najkreatvnije autore likovnog i literarnog konkursa smo nagradili- rekla je Tanja Nožica, diretorka kikindskog Kulturnog centra.

S.U.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track