(FOTO) NEMAR PROKUPČANA IZAZVAO HAOS: Radnici 6 sati otpušavali kanalizaciju
Foto: Biljana Roganović

Konačno rešen višednevni problem

(FOTO) NEMAR PROKUPČANA IZAZVAO HAOS: Radnici 6 sati otpušavali kanalizaciju

Srbija -

PROKUPLJE - Radnici Javnog komunalnog preduzeća „Hameum“ u Prokuplju punih šest sati radili su na otpušenju gradskog kolektora u Liparskoj ulici i uspeli su da konačno reše višednevni problem žitelja sa izlivanjem kanalizacije.

Tokom rada iz kolektora su izvlačili otpad biljnog i životinjskog sveta, plastične džakove, šut i kamenje. Ukupno dve trećine šahte bilo je zatrpano otpadom.

"Problem smo rešili uz pomoć niškog Komunalnog preduzeća „Naisus“, nadamo se da ćemo ubuduće delovati preventivno i sprečiti slične situacije, koje zaista ugrožavaju građane Prokuplja", kazao je nakon rešavanja problema direktor JKP „Hameum“ Predrag Jovićević.

On je dodao da je zapušenje izazvao nema vlasnika parcele na kojoj je gradski kanalizacioni kolektor. Ovaj problem je prisutan unazad dvadesetak godina i ranije se sumnjalo da su zapušenja namerno izazvana, ali za sada nema dokaza da je zaista tako.

Građani Liparske misle kao i direktor JKP „Hameum“ da je u pitanju ljudski faktor i ne znaju kako daspreče evenutualno ponavljanje ovoga što se desilo.

"Ovih dana je potpuno strahota. Pacovi su se šetali, širio se nesnosan smrad, a kanalizacija je prodrla u nekoliko kuća. Danas su radnici zaista dali svoj maskimum i uspeli da je otpuše. Evo ja, koji sam bukvalno iznad te šahte spreman sam da stražarim i ako vidim nekog da začepljuje šahtu, odmah ću da prijavim. To što rade je nehumano i stvarno za svaku osudu", kaže Zarija Vujadinović, kojem se dvorište naslanja na plac u kojem je kolektor.

U ovoj ulici je oko 400 stanovnika, a kolektor koji se zapušio izazvao je izlivanje duž bukvalno čitave ulice. U neposrednoj blizini kolektora je u kućama oko desetak dece starosti do devet godina.

(Tekst i Foto: B.R.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track