(FOTO) NEVREME U SRBIJI: Grad opustošio voćnjake u Kragujevcu, Aleksincu, Ivanjici...
Foto: Citalac Kurira

Velika materijalna šteta

(FOTO) NEVREME U SRBIJI: Grad opustošio voćnjake u Kragujevcu, Aleksincu, Ivanjici...

Srbija -
Lokalna samouprava je pribavila 192 rakete, međutim protivgradna zaštita još uvek nije aktivirana, što su trebali da urade nadležni republički organi, naveo je predsednik te opštine, Milomir Zorić

Grad koji je oko 20 minuta padao na području Ivanjice opustošio je voćnjake i malinjake, rekao je Tanjugu predsednik te opštine, Milomir Zorić.

On je precizirao da su, za sada, najveće štete pretrpeli poljoprivredni proizvođači na području sela Kumanica, Devići, Prilike, Brezova i Šarenik.

"Lokalna samouprava je pribavila 192 rakete, međutim protivgradna zaštita još uvek nije aktivirana, što su trebali da urade nadležni republički organi", naveo je Zorić.

Miodrag Bogdanović, malinar iz Kumanice, kaže da je grad totalno uništio useve u tom mestu.

"Sva sela u okolini Ivanjice su zahvaćena ovom nepogodom, a nevreme, nošeno snažnim olujnim vetrom je trajalo od 15 do 20 minuta ", kazao je on Tanjugu.

Usevi su, prema njegovim rečima, totalno uništeni i nema načina za njihov oporavak.

Grad i u Kragujevcu

"U samom Kragujevcu grad nije padao, ali jeste u prigradskim naseljima Grošnica, Velike Pčelice, Gornja i Donja Sabanta i Duleni", rekao je Kočović i dodao da je gradonosno oblak zahvatio je i opštinu Rekovac Kočović je dodao da je, prema informacijama dobijenim od meštana sa područja koje je zahvatilo nevreme, grad veličine jajeta naneo veliku štetu voćnjacima i poljoprivrednim usevima.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track