(FOTO) PALMA NA PRIJEMU U VAŠINGTONU: Jedini Srbin među 450 američkih gradonačelnika
Foto: Promo

Prijem u Ambasadi Kolumbije

(FOTO) PALMA NA PRIJEMU U VAŠINGTONU: Jedini Srbin među 450 američkih gradonačelnika

Srbija -

VAŠINGTON - U Ambasadi Kolumbije organizovan je prijem za 450 gradonačelnika iz SAD, članova udruženja Konferencije američkih gradonačelnika - Conference of U.S. Mayors.

1 / 10 Foto: Promo

Jedini političar koji nije iz SAD, a koji je prisustvovao prijemu je Dragan Marković Palma. Dragan Marković Palma se sreo sa gradonačelnicom Vašingtona Mjurijel Bauzer. Razgovarali su o budućoj saradnji i postoji velika verovatnoća da gradonačelnica Vašingtona dođe polovinom godine u Jagodinu.

Foto: Promo
Foto: Promo

Dragan Marković Palma je razgovarao sa Livarom Stonijem, gradonačelnikom Ričmonda, jednog od najstarijih gradova u SAD koji ima 230.000 stanovnika. Zatim sa Adrijanom Fentijem, bivšim gradonačelnikom Vašingtona, Stivom Pontom, gradonačelnikom Brukfilda, grada koji ima 40.000 stanovnika ali preko dana još 60.000 ljudi dođe iz drugih gradova da radi u Brukfild. Ovaj grad je proglašen za 5. najbolji grad u SAD među gradovma koji imaju između 25.000 i 100.000 stanovnika. Marković je razgovarao i sa Krisom Filderom, gradonačelnikom Lijandera, u Teksasu, predgrađem glavnog grada Ostina, koji ima 20.000 stanovnika.

Marković je izjavio: "Moram da priznam da sam se osećao veoma prijatno u društvu gradonačelnika najmoćnije zemlje na svetu, ali mi iz Srbije treba da znamo da i tako moćne SAD i njeni gradovi imaju određenih problema. Nakon promene predsednika SAD, Srbija i gradonačelnici iz Srbije moraju se sami organizovati kako bi došli do kontakata sa gradovima u SAD. Siguran sam da će biti mnogo lakše i sa manje prepreka nego što je bilo ranijih godina...

Foto: Promo
Foto: Promo

- Posrednik između srpskih i američkih gradova je naša ambasada u kojoj rade stručni i sposobni ljudi. Nije tačno ono što pojedinci govore u Srbiji da Amerikanci ne vole srpski narod. Ja sam to osetio kao jedini Srbin, političar iz Srbije, među gradonačelnicima iz SAD. Većina njih je želela da se slika sa mnom, svi znaju za Novaka Đokovića i Novak je najbolji srpski ambasador. Polovinom godine, na moj poziv, u Srbiju će doći 15 gradonačelnika i 5 privrednika iz SAD. I to će biti budući lobisti Srbije jer će stvoriti pravu sliku o Srbiji i srpskim gradovima " izjavio je Dragan Marković Palma.

(Foto: Promo)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track