(FOTO) PALO DRVO U CENTRU VRANJA: Čempres od 15 metara se srušio na parking
Foto: T Stamenković

Smrskani automobili

(FOTO) PALO DRVO U CENTRU VRANJA: Čempres od 15 metara se srušio na parking

Srbija -

VRANJE - U samom centru Vranja u nedelju ujutru na prostoru između Robne kuće i kafića palo je drvo čempresa visoko preko 15 metara.

Drvo je oštetilo dva parkirana vozila. Pad drveta uznemirio je građane u okolnim zgradama. Oni tvrde da su više puta upozoravali nadležne da zbog starosti i ogromne krošnje može doći do pada drveta i povređivanja prolaznika, ali je reakcija nadležnih izostala.

Mirjana Nikolić, koordinator objekta „Robna kuća“ Vranje kaže da je na svu sreću pričinjena samo materijalna šteta.

-Radnik obezbeđenja me je obavestio o tome šta se desilo. Oštećena su dva kombija preduzeća CBT Moskomerc i You mart, srećom niko nije stradao, ali su vozila oštećena. Šteta će biti procenjena kad se otkloni drvo. Na istom prostoru palo je prošle jeseni još jedno drvo, polomilo se na pola zbog jakog vetra, ali tada nije bilo ovakve štete – kaže Nikolićeva.

-Čuli su se samo tresak i lomljava, jer je stablo drveta puklo u korenu. Odmah sam obavestio nadležne – kaže radnik obezbeđenja B.S.Bilo je gostiju i u obližnjem kafiću koje iznenadio jak tresak stabla čempresa.

Pretpostavlja se da je stablo palo zbog težine krošnje. Novi zakupci prostora u Robnoj kući još uvek nisu otvorili svoje prodavnice, a već imaju veliku štetu.

Na lice mesta ubrzo su izašlii komunalni policajci sa inspektorom. Po njihovom nalogu radnici I “Komrada“ stigli su nešto kasnije i počeli uklanjanje stable koje je blokiralo prostor između zgrada i objekta Robne kuće.

(Tekst i foto: T. Stamenković)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track