(FOTO) PATRIJARH OSVEŠTAO PALMINU CRKVU: Skupio se narod, došli Dačić, Antić...
Foto: Tanjug Dušan Aničić

Posle skoro 10 godina gradnje

(FOTO) PATRIJARH OSVEŠTAO PALMINU CRKVU: Skupio se narod, došli Dačić, Antić...

Srbija -

JAGODINA - Poglavar Srpske pravoslavne crkve (SPC) patrijarh Irinej, sa vladikom šumadijskiom Jovanom i svestenstvom jagodinskim, danas je u selu Končarevo kod Jagodine osveštao novu crkvu.

Ceremoniji osveštavanja crkve Svetog Jovana Krstitelja prisustovali su i ministri u tehničkom mandatu inostranih poslova Ivica Dačić i rudarstva i energetike Aleksandar Antić, predstavnici javnog i političkog života Srbije i Pomoravlja i grada Katerinija iz Grčke, kao i vernici iz tog kraja.

Ktitor crkve je porodica predsednika Skupštine grada Jagodine i narodnog poslanika Dragana Markovića - Palme, koja živi u tom selu, i preduzeće ATP "Palma" koje je u njihovom vlasništvu.

Izgradnja crkve u Končarevu počela je 2. jula 2007. Crkva je veličine 22 puta 13 metara i ima prostora za 350 vernika. Izgrađena je u vizantijsko srpskom stilu, sa zvonikom i pet kupola.

Krstovi na crkvi izgrađeni su u "Livnici Jeremić" u Beogradu, ima ih šest i teški su od 50 do 150 kilograma.Selo Končarevo se nalazi oko šest kilometara istočno od Jagodine, na levoj obali Velike Morave.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track