(FOTO, VIDEO) POTOP U UŽICU I POŽEGI: Snažno nevreme pogodilo zapadnu Srbiju, voda ulazila u kuće!
Foto: Printscreen FB

(FOTO, VIDEO) POTOP U UŽICU I POŽEGI: Snažno nevreme pogodilo zapadnu Srbiju, voda ulazila u kuće!

Srbija -

UŽICE/POŽEGA - Nevreme praćeno obilnim padavinama pogodilo je u četvrtak nekoliko opština zapadne Srbije, a najviše štete pričinjeno je na području Kosjerića i Požege.

Predsednik opštine Kosjerić Milijan Stojanić, rekao je sinoć da su poplavljena pojedina domaćinstva.

"Voda je prodrla u kuće, podrume, ulice su pune vode. Vatrogasci sa pumpama ispumpavaju vodu iz podruma. U gotovo svim selima na teritoriji Kosjerića oštećeni su loklani putevi", rekao je Stojanić.

Kosjerić su u poslednjih nekoliko meseci više puta zadesile elementarne nepogodine, zbog čega je u pojedinim mestima te opštine, još od marta na snazi vanredna situacija. U Kosjeriću je poplavljeno oko 100 kuća i oštećeni su lokalni putevi. Vatrogasci iz poplavljenih kuća pumpama ispumpavaju vodu koja je ušla u podrume i druge prostorije. Prema prvim podacima, loklani putevi na celoj teritoriji opštine Kosjerić su oštećeni od velikih kišnih padavina, a u prekidu su loklani putevi u nekoliko sela.

Snažno nevreme i obilne padavine pogodile su i Užice, kada su poplavljene ulice u gradu. Jaka kiša je počela da pada oko 17 časova, a fotogafije i snimci koji se dele na društvenim mrežama pokazuju koliko su obilne padavine bile u četvrtak.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track