(VIDEO) ZABELELA SE SRBIJA NA GARAVU SREDU Sneg pada u Novom Sadu, na Fruškoj gori, Tari, Zlatiboru!
Foto: Facebook Printscreen Uživo Sa NS Ulica

Aprilski sneg

(VIDEO) ZABELELA SE SRBIJA NA GARAVU SREDU Sneg pada u Novom Sadu, na Fruškoj gori, Tari, Zlatiboru!

Srbija -

BEOGRAD - Zabelela se Srbija usred aprila kao da je januar i to baš na Garavu sredu! Mnogi nisu verovali da posle onako toplog razdoblja može da nas iznenadi pravi sneg i to posle Vaskrsa.

1 / 6 Foto: Tanjug/Jaroslav Pap

Sinoć su se zabeleli Tara, Zlatibor i Kopaonik, a jutros je snežno iznenađenje dočekalo Novosađane...

VRATILA SE ZIMA: Na Tari i Zlatiboru pada sneg

... dok na Fruškoj gori vlada prava snežna idila kao usred zime.

(KURIR TV) OPREZ! NAGLO ZAHLAĐENJE: Evo šta vam se dešava zbog promene vremena!

Ovako je na Kopaoniku...

... ovako na Tari...

... u Zrenjaninu...

... u Subotici...

... na zapadu Srbije...

... u Užicu...

... na Zlatiboru...

U centru Beograda pada jaka kiša, a na Bežanijskoj kosi, Bogosloviji, Banjici i u Košutnjaku provejava sneg.

A evo šta su snimili žitelji sa severa Srbije...

A post shared by Darko Videnov (@blacky_su) on Apr 18, 2017 at 10:43pm PDT

Normalizovan saobraćaj na Zlatiboru

Saobraćaj na državnom putu I B reda broj 23, preko Zlatibora je normalizovan, saopštilo je Javno preduzeće "Putevi Srbije".

"Putevi Srbije" vozače obaveštavaju i da se do 30. maja produžavaju radovi na sanaciji nasipa kod mosta Beška, na levoj strani autoputa E-75 (silazak sa mosta Beška) u smeru Beograd-Novi Sad.

U toku radova, zatvorene su zaustavna i vozna saobraćajna traka, a saobraćaj se odvija preticajnom saobraćajnom trakom.

Radovi su obezbeđeni adekvatnom saobraćajnom signalizacijom i opremom, navodi se u saopštenju, uz apel vozačima da poštuju saobraćajnu signalizaciju i da prilagode brzinu kretanja uslovima na putu.

Sneg u Novoj Varoši i Prijepolju do 30 centimetara

Sneg koji od sinoć pada u Novoj Varoši i Prijepolju dostigao je u planinskim predelima visinu od 30 centimetara, svi magistralni putevi su prohodni, ali se saobraćaj odvija usporeno po mokrim klizavim kolovozima. Problema ima u višim pedelima Zlatara, gde pojava magle smanjuje vidljivost i dodatni je razlog za pojačani oprez kod vozača. Rukovodilac Odeljenja za investicije opštinske uprave Nova Varoš Dejan Grbić, kaže da se putni pravci održavaju prema prioritetima te da je kritično u selima Božetići, Bela Reka i Jasenovo, gde visina snega iznosi i više od 30 santimetara. Mokar i vlažan sneg napravio je probleme i voćarima ovog kraja. Direktorka JKP "3. septembar" iz Nove Varoši Suzana Šuljagić kaže da su njihova dva kamiona za čišćenje snega sve vreme na terenu i da obilaze i gradsko i seosko područje. "Pratimo situaciju i temperaturu i ukoliko bude bilo potrebno počećemo sa posipanjem soli i rizle", kazala je ona. Prema njenim rečima, problema sa snabdevanjem vodom, toplotnom i električnom energijom za sada nema. Šef Odeljenja poljoprivredne stručne službe u Prijepolju Ifet Hamzić ističe da je sneg ugrozio voće koje je u fazi cvetanja i pupoljaka te da je naročito u opasnosti koštunjaavo voće. Hasan Hasanagić voćar iz Prijepolja kaže da sluša savete stručnjaka ali isto tako tvrdi da ga je višedecenijsko iskustvo naučilo da i sam primeni neke od mera koje stručnjaci nisu skloni da predlože, pa je tako od ranog jutra u svom voćnjaku i uklanja sneg sa stabala šljive, kajsije, trešnje i višnje.

(EPK/Foto: Facebook printscreen Uživo sa NS ulica)

Aprilski sneg u Kikindi

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track