Gašić: Učinili smo sve da ne dođe do humanitarne katastrofe, to je najvažnije
Foto: Marina Lopicic

Obišao pripadnike Vojske Srbije

Gašić: Učinili smo sve da ne dođe do humanitarne katastrofe, to je najvažnije

Srbija -
Obezbedili smo lekove i zdravstveno zbrinjavanje stanovnika, pomogli smo vojnim mašinama u postavljanju elektro-stubova i tu su naši agregati koji će pomoći dok u ova sela ne dođe struja, istakao je minsitar odbrane

SVRLJIG - Ministar odbrane Bratislav Gašić izjavio je danas da je učinjeno sve da ne dođe do humanitarne katastrofe u opštinama na istoku Srbije koje su nekoliko dana zbog snega i leda bile bez struje.

Gašić obilazi pripadnike Vojske Srbije koji pomažu radnicima Elektroprivrede Srbije u otklanjanju kvarova na elektro-mreži u okolini Knjaževca i Svrljiga.

Obraćanje novinarima počeo je pitanjem "Šta još može da se desi ovoj našoj zemlji". Rekao je da nam se poslednjih dana dogodila katastrofa koju niko ne može da predvidi, kao ni preventivne mere koje bi nečim mogle da se spreče.

Foto: Zorana Jevtić
Foto: Zorana Jevtić

Pokidani su kablovi na elektro-mreži i polomoljeno je više desetina hektara šume.

"Najvažnije je da smo učinili sve da ne dođe do humanitarne katastrofe. Obezbedili smo lekove i zdravstveno zbrinjavanje stanovnika, pomogli smo vojnim mašinama u postavljanju elektro-stubova i tu su naši agregati koji će pomoći dok u ova sela ne dođe struja", rekao je Gašić.

Nakon obilaska vojske ministar je krenuo u obilazak meštana sela Krenta koje se nalazi na obroncima Tresibabe, između Svrljiga i Knjaževca.

Uskoro kraj nevoljama sa strujom u knjaževačkim selima

Direktor JP "Elektromreža Srbije" Nikola Petrović izjavio je danas da veruje da će u toku dana, eventualno sutra svi kvarovi biti otklonjeni i da će meštani sela u okolini Knjaževca dobiti električnu energiju.

Petrović je gostujući na RTV Pink rekao da je taj posao u nadležnosti preduzeća "Jugoistok" i da oni rade distribuciju elektricne energije u tom delu Srbije."Ubeđen sam da će u toku današnjeg dana, eventualno sutra sve biti otklonjeno i da će svi dobiti električnu energiju", rekao je Petrović.

Na području opštine Knjaževac pripadnici vojske pomažu da se što pre uspostavi elektro-energetsko snabdevanje a lekarski timovi pomažu građanima u selima opštine Svrljig, gde takođe ima problema sa strujom.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja