GOLUBAC: U toku dezinfekcija objekata i procena štete
Foto: Fonet

Bujična poplava

GOLUBAC: U toku dezinfekcija objekata i procena štete

Srbija -
Većina ulica je očišćena od mulja i blata, a dezinfekcija, s obzirom da je potrebno vreme da se isuse zidovi i podovi, sigurno će trajati i u ponedeljak, rečeno je u toj opštini

GOLUBAC - Na području Golubca i danas se uklanju posledice bujičnih poplava, a u toku je i dezinfekcija objekata.

Većina ulica je očišćena od mulja i blata, a dezinfekcija, s obzirom da je potrebno vreme da se isuse zidovi i podovi, sigurno će trajati i u ponedeljak, rečeno je u toj opštini.

Komsije za procenu štete su i danas na terenu, a ukupna visina štete na poljporivrednom zemljistu i građevinskim objektima će biti poznata, kako se očekuje krajem iduće sedmice.

Načelnik opštinske uprave Vladica Buljubaša rekao je da je i dalje na snazi vanredna situacija i da se verovatno neće ukinuti dok ne bude završena dezinfekcija objekata i travnatih površina.

On je kazao i da je do sada evidentirano više od 400 zahteva za naknadu štete, ali da će ih sigurno biti najmanje duplo više jer komisije još nisu završile posao.

Na podrucju Golupca u nedelju popodne pala je velika količina grada i kiše koji je razbijao prozore na kućama i izloge, a ulice su bile poplavljene.

Zbog obilnih padavina područje tog mesta bilo je pod vodom koja je nanela velike količine blata, mulja, granja... a oticanje je sprečavao nasip koji to mesto brani od izlivanja Dunava.

Voda je poplavila i podrumske prostorije zgrada i kuća, a najveći problem napravila su dva bujična potoka koja su, zbog obilnih padavina u centar mesta doneli ogromne količine blata, mulja, raznog granja...

Nadležne službe, kao i pripadnici Sektora za vanredne situacije i uz pomoć pumpi reagovali su odmah po prestanuku padavina, a potom je u pomoć stigla i vojska.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track