GRAČANICA: Posle obilne kiše poplavljena dvorišta, a meštani strahuju

Nepogoda

GRAČANICA: Posle obilne kiše poplavljena dvorišta, a meštani strahuju

Srbija -

GRAČANICA - Nakon obilne kiše koja pada od prošle noći, u nekoliko sela u opštini Gračanica došlo je do poplava. Na pojedinim mestima u Čaglavici se izlila i kanalizacija.

U Čaglavici, u delu sela koje meštani nazivaju „kod potoka“ poplavljeno je nekoliko dvorišta. Velika količina otpadne vode u dvorišta jutros se slivala iz preplavljenih šahti.

U Preocu ispod nadvožnjaka ponovo je došlo do poplave. Ispod ovog mosta se odvija saobraćaj ali usporeno zbog velike količine vode. Na ovom mestu dolazi do poplave nakon svake jače kiše.

I domaćinstva na ulazu u Ugljare od jutros je zahvatila voda. Najugroženiji su stanari u naselju „Bergen“, dvoriša pored tog naselja i ona u blizini reke.

Meštani Ugljara godinama unazad upozoravaju na poplave, kako kažu, uzrokuje voda koja se nakon kišnih perioda sliva sa brda na kome je izgrađen auto put, ali i zbog loše izgrađenih ispunih kanala.

Stanovnici Bergen naselja kažu da strahuju od većih poplava prouzrokovane obilnim padavinama, jer kako kažu, može doći i do urušavanja kuća.

“Ovaj problem niko ne rešava. Ja nemam ogrev za zimu gde da stavim, biće poplavljen. U sobi prokišnjava. Bojim se se da će doći do rušenja zida i kuće”, kaže Božidarka Milošević.

“Poplave kod nas su vrlo česte, otkad je izgrađen auto put koji je osnovni uzrok svih poplava ovde. Ove kuće su napravljene od vrlo slabog materijala i strahuje se da može doći do ogromne katastrofe”, kaže Jovica Mitrović.

Tokom dana, poplavljeno naselje Bergen obišao je direktor Odeljenja javnih službi Vladica Trajković.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja