HAOS NA SEDNICI SO BELA CRKVA. Psovke, polivanje vodom i umalo tuča ligaša i naprednjaka
Foto: Printscreen Youtube

Uvrede i provokacije

HAOS NA SEDNICI SO BELA CRKVA. Psovke, polivanje vodom i umalo tuča ligaša i naprednjaka

Srbija -

BELA CRKVA - Skandalozno ponašanje – psovke, uvrede, ulični rečnik, opstrukcija i pokušaj polivanja vodom predsednika Skupštine Opštine Bela Crkva Marjana Aleksića od strane odbornika iz Lige socijaldemokrata Vojvodine obeležili su današnju sednicu SO Bela Crkva na kojoj se raspravljao o budžetu za 2017. Takvo ponašanje postala je praksa LSV ne samo u skupštini, već i u svakodnevnom životu grada.

Incident se dogodio nakon što je predloženi budžet za 2017. godinu u iznosu od 477 miliona dinara obrazložio Radoslav Kovačević, zamenik načelnika finansija organa uprave. Odbornička grupa LSV, kao i na prethodnim sednicama, umesto argumenata, odmah je krenula sa lavinom uvreda i provokacija, želeći da inicira incident većih razmera i prekid sednice.

U svemu je prednjačio Dušan Anukić. Odbornik Lige je sve vreme pokušavao da prekine rad sednice, iznoseći verbalne uvrede na račun SNS, a kada u tome nije uspeo, prišao je predsedniku Skupstine, Marjanu Aleksiću i nastavljajući da vređa dohvatio flašu sa vodom, želeći da ga polije. Incident je izbegnut brzom reakcijom Jovice Rajina, odbornika Srpske Napredne Stranke, navodi portal Južni Banat

Foto: Printscreen YT
Foto: Printscreen YT

Takvo ponašanje LSV, koji je u lokalnom parlamentu zastupljen sa četiri odbornika, dok većinu čini SNS sa 27 odbornika, postalo je, očigledno, standardni obrazac ponašanja ove stranke. Svaki izlazak za govornicu pretvara se u političku kampanju i ometanje rada neistomišljenika.

Lokalni funkcioneri LSV, predvođeni Sandrom Ristić, pokrajinskom poslanicom i predsednicom OO LSV Bela Crkva, konstantno vode agresivnu kampanju protiv SNS.

Izvor portala, upućen u lokalne političke prilike, tvrdi da izmišljanjem i obmanama ligaši pokušavaju da dodele sebi ulogu žrtve, članstvo podstrekuju da ulaze u, ne samo u verbalne sukobe, već i da fizički ugrožavaju funkcionere i članove SNS i uništavaju njihovu imovinu.

O tome govori i događaj iz avgusta kada je Stanko Živković podmetnuo požar na kući i dva automobila, u vlasništvu funkcionera SNS, a potom dao i izjavu nadležnim organima kojom je priznao da je dela počinio jer je žrtva kampanje njegove partije protiv SNS.

Kako saznajemo, tenzije odbornika LSV ne osećaju se samo na sednicama SO već i u prolazu, bilo da se dobacuje funkcionerima opštine u hodniku zgrade ili na ulici neistomišljenicima.

http://www.youtube.com/watch?v=RHr2Agxxzbs

Ponašanje lige postalo je još agresivnije, tvrdi naš izvor, nakon što su Opštinski odbori SRS i JS pristupili SNS.Uprkos incidentu, budžet za 2017. godinu je usvojen.

(juznibanat.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track