HEROJI ZALEĐENOG MAJDANPEKA: Rudari spasli od smrzavanja tek rođenu bebu!
Foto: Reuters

Da bebi bude toplo

HEROJI ZALEĐENOG MAJDANPEKA: Rudari spasli od smrzavanja tek rođenu bebu!

Srbija -
Rudnik bakra Majdanpek nije dozvolio da majka Jelena S. (32) i njena novorođena devojčica noć provedu bez struje, u mraku i hladnoći - poslali su joj svoj agregat

MAJDANPEK - Kiša koja je lila iz kabla u centralnoj Srbiji izazvala je kvar na dalekovodu zbog kog je ceo Majdanpek bez struje.

U porodilištu, koje je takođe ostalo bez struje, na svet je došla jedna beba. Rudnik bakra nije dozvolio da majka i novorođneče noć provedu u mraku i hladnoći i spasao ih muka ustupivši im agregat.

- Znajući da se zbog nestanka struje grad našao u velikoj nevolji, na vest da je u majdanpečkom porodilištu rođena beba koja bi svoju prvu noć mogla da provede u mraku i hladnoj sobi, iz RBM-a poslali su agregat i ekipu koja je omogućila da u sobi majke Jelene S. (32) i njene tek rođene devojčice radi grejalica i da svetli sijalica – kaže rukovodilac službe RTB Gorica Tončev.

Ilustracija (Foto: Rojters)
Ilustracija (Foto: Rojters)

Majdanpek je bio u opsadnom stanju, hleb je razgrabljen u svim prodavnicama, a za bocu plina se išlo na drugi kraj grada. Neka sela su potpuno odsečena zbog leda, a ulice su bile sablasno prazne.

- Ovo je zastrašujuće! Hladno, bez grejanja, temperatura ispod nule, a ništa toplo da pojedeš. Danas i juče živeli smo uz sveću. Ceo grad sam prepešačila da nađem bar jednu plinsku bocu kako bih detetu podgrejala mleko, napravila supu, jer ima samo godinu i po i neće da jede drugu hranu. Sve je zamrznuto. U suštini, hladnoća nam je najveći problem. Ležimo ispod jorgana i dva ćebeta po ceo dan, ali ne vredi – opisuje protekli dan u Majdanpeku Andrijana Jokanović (33).

(Alo.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track