HIT VIDEO SUPERHEROJ U AKCIJI: Poslanik Milija spasavao kravu iz septičke jame!
Foto: Južne Vesti Pt

Drama na vašaru u Svrljigu

HIT VIDEO SUPERHEROJ U AKCIJI: Poslanik Milija spasavao kravu iz septičke jame!

Srbija -
Meštanin Grbavča (83) dovezao je traktorom junicu tešku nekoliko stotina kilograma, ali je ona, uplašena od vašarske gužve, polomila ogradu prikolice i iskočila iz nje
1 / 4 Foto: Južne Vesti Pt

SVRLJIG - Prava dvočasovna drama odigrala se na stočnoj pijaci u Svrljigu kada je krava polomila ogradu prikolice u kojoj je bila i, bežeći uplašena od gužve, upala u jamu iza kuće koja se nalazi pored pijace. Pored brojnih meštana u pomoć pritrčao i poslanik Milija Miletić.

Foto: Južne vesti printscreen
Foto: Južne vesti printscreen

Sa namerom da je proda na vašaru, 83-godišnji meštanin Grbavča dovezao je traktorom na stočnu pijacu sa svojom 82-godišnjom suprugom junicu tešku nekoliko stotina kilograma, ali je ona, uplašena od vašarske gužve, polomila ogradu prikolice i iskočila iz nje.- Probao sam da je uhvatim da ne povredi nekog, ali umalo i mene nije pregazila – priča vlasnik krave. Odbegla životinja je u panici ušla u obližnje dvorište i upala u septičku jamu iza kuće.Oko dva sata trajali su napori brojnih ljudi da je konopcima i lancima izvuku, a među njima je bio i narodni poslanik Ujedinjene seljačke stranke i poslaničkog kluba SNS Milija Miletić. U pomoć je, kada je krava već počela da gubi snagu, pozvano i JKSP „Svrljig“ ne bi li mašinama pomogli u izvlačenju.

Foto: Južne vesti printscreen
Foto: Južne vesti printscreen

Ipak, nekoliko okupljenih koji su sve vreme pomagali u izvlačenju, sklonili su kamenje sa jedne strane zidane jame kako bi joj pomogli da se odupre nogama i uz njihovu pomoć izvuče, što su na kraju i uspeli.Uplašena, ponovo je oborila svog vlasnika, dok je nisu smirili i vezali. Miletić, narodni poslanik koji je po struci veterinarski tehničar, pregledao je kravu zbog povreda, polio je vodom ne bi li se osvežila, ali nije želeo da za medije bilo šta komentariše sem da je i sam srećan što se sve dobro završilo.

Foto: Južne vesti printscreen
Foto: Južne vesti printscreen

Vlasnik junice prošao je, srećom samo sa ogrebotinama, kao i njegova krava, koja je na kraju vašara i prodata novom vlasniku. U štali su mi nudili 1.000 evra, a sada sam je na kraju prodao za 800. Najvažnije da je ona zdrava i živa posle svega - priča za Južne vesti vidno uznemiren vlasnik.

Foto: Južne vesti printscreen
Foto: Južne vesti printscreen

Podsetimo, narodni poslanik Miletić je decembra prošle godine, dok je obilazio svrljiška sela pod snegom, pomogao porodici Antonijević iz Burdima i otelio njihovu kravu koja se mučila satima.

ODRŽAVA KONDICIJU TAKO ŠTO ŠTROJI VEPRA

Pre samo par dana, Miletić je, kako sam kaže, „da bi održavao kondiciju“ štrojio vepra u jednom svrljiškom naselju, jer, dodaje, neće večno biti poslanik, a posle „službovanja državi“ planira da se vrati svom veterinarskom pozivu i poljoprivredi u rodnoj Plužini. Veterinarske usluge ne naplaćuje nikom, a skoro svakog pijačnog četvrtka, po navici, poseti i stočnu pijacu gde se „u nevolji“ našao i kako bi pomogao da se spase junica.

http://www.youtube.com/watch?v=vi9kTTXLI_A

(Južne vesti)

Foto: Narodna skupština printscreen
Foto: Narodna skupština printscreen

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track