HOROR NADOMAK NOVOG SADA: Odrali pse i odsekli im glave!
Foto: Fonet/Ilustracija

Jezivo

HOROR NADOMAK NOVOG SADA: Odrali pse i odsekli im glave!

Srbija -
Ovaj jezivi zločin prvi su primetili meštani, jer su osetili neprijatan miris. Prvo su pretpostavili da je u vrećama smeće, a potom i da je reč o nekim uginulim životinjama

Oko 10 pasa ubijeno je na Popovici, nadomak od Novog Sada. Psima su odsečene glave i odrana im je koža, a tela su u crnim kesama bačena pored puta.

Stravičan prizor masakra nesrećnih životinja nađen je nekoliko metara pored puta za Artiljevo, a psi su bili umotani u crne kese.

Ovaj jezivi zločin prvi su primetili meštani, koji su osetili neprijatan miris i primetili velike količine muva koje su se okupljale uz put. Pretpostavili su da je u vrećama smeće, odnosno utrulo meso.

"Zvali smo „Čistoću“ i oni su nam rekli da ako se oseti meso bolje zovemo Zoohigijenu, čiji su radnici ubrzo po našem pozivu i došli. Niko nije ni slutio da je reč o takvom zločinu. Čim su otvorili kese i videli taj užas pozvali su policiju i Veterinarsku inspekciju", kaže jedna od meštanki Milana M. Ona dodaje da je radnicima koji su došli na teren ovo odmah izgledalo kao da je delo neke sekte, ili psihopate, što u potonjoj pretpostavci sigurno i jeste.

Radnike „Zoohigijene“ dočekao je prizor iz najstrašnijih horor filmova, a kako kažu, psi su oderani neverovatno vešto.

"Ovakav slučaj nismo imali nikad, samo po šapicama smo prepoznali da su to psi. Ko god im je oderao kožu i odrubio glave to je vrlo profesonalno uradio. Još smo u šoku, ne mogu da verujem da se to dešava u Novom Sadu ", izjavio je Đorđe Plavšić, šef prihvatilišta Zoohigijene.

Psi su tu po njegovoj pretpostavci ostavljeni već nekoliko dana. Na teren je ubrzo stigla i policija koja je obavila uviđaj. Psi su na kraju odneti na ispitivanje, ali kako im je koža oderana nemaju ni čipove.

"Kada je naša ekipa stigla leševi su bili u fazi poluraspadanja. Insistiraćemo da se pokrene prijava protiv NN lica i uhvate odgovorni. To je krivično delo za koje se ide u zatvora i nadam se da će će onaj ko je ovo uradio tamo i da završi", kazao je Aleksandar Bursać, direktor Zoohigijene.

Na Popovici je pre samo desetak dana neko otrovao dvadesetak pasa. Psi su bili razbacani kod okretnice autobusa GSP, a pojeli su otrovane granule za koje policija suimnja da su namerno pobacane.

(Blic)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track