INCIDENT U UŽIČKOJ BOLNICI: Muž porodilje upao u porodilište i pretio babicama!
Foto: Kurir/Sanja Ćurčić

Osoblje zvalo policiju

INCIDENT U UŽIČKOJ BOLNICI: Muž porodilje upao u porodilište i pretio babicama!

Srbija -

UŽICE - Osoblje porodilišta užičke Opšte Bolnice zatražilo je juče popodne pomoć policije pošto je na odeljenje babinjara, na kome leže porodilje, i koje je sterilno, upao muž jedne od porodilja psujući, vređajući i preteći babicama koje su se na odeljenju zatekle!

- Čovek je nasilno, kroz odeljenje neonatologije, ušao na odeljenje babinjara, odnosno na odeljenje na kome leže porodilje odmah posle porođaja, a u jednoj seobi je i intenzivna postporođajna nega. To je sterilno odeljenje na koje je zabranjen ulazak civilima. Uz povike, verbalne pretnje, obratio se babicama rečima „da njegova žena trpi jake bolove, da je potrebno da joj se da terapija“. Kada je jedna od babica krenula da pozove policiju i bolničko obezbeđenje, on je uz viku i ružne reči pokušao da je spreči u tome. Povukao se tek kada je babica uspela da preko mobilnog telefona pozove policiju – kaže za Kurir dr Vladislav Tripković, načelnik Odeljenja ginekologije Opšte bolnice Užice.

Po nezvaničnim saznanjima Kurira muž žene čiji identitet u bolnici, po pravilima struke, ne žele da otkriju i sam je zdravstveni radnik, lekar i bio je na stažiranju u ovoj ustanovi pre izvesnog vremena. Dr Tripković kaže da je za 28 godina od kako je otvoreno porodilište u novim prostorijama užičke Bolnice u njemu rođeno više od 70.000 beba, i da je ovo prvi ovakav incident.

- Ne razumem čoveka koji je to uradio. To je naše porodilište, to su naše žene, naše bebe... Posle vike, incidneta, psovki na račun babica, žene, porodilje, plakale su u tri sobe, bile su jako uznemirene. Da i ne govorim o mogućem riziku kada u sterlni deo prostora uđe civil bez ikakve zaštitne opreme. Sama babica koja je verbalno napadnuta, koju je muž porodilje psovao, u jako teškom je psihičkom stanju. Iako u šoku, ona se čitavo popodne brinula o toj porodilji – kaže dr Tripković.

Što se tiče porodilje, čiji je muž upao na odeljenje, ona je, kažu u Bolnici, posle porođaja dobro, a dobro je i njena beba. - Kod nje je i pre i posle porođaja primenjena sva potrebna procedura, postporođajni tok je uredan, i nije bilo nikakve potrebe za takvu reakciju, za maltretiranje babica koje rade jako težak i odgovoran posao. Svrha zbog čega za ovim izlazimo u javnosti jeste i da se jednom zaustavi hajka na zdravstvene radnike koji rade izuzetno odgovoran i težak posao – kaže dr Tripković.

Kako saznajemo, policija je bila na odeljenju Ginekologije, naknadno biće uzete izjave babica posle čega će biti odlučeno o daljim koracima. Sa mužem porodilje koji je upao na odeljenje obavljen je informativni razgovor.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track