INCIDENT U VALJEVSKOJ IGRAONICI: Animator penzioner išamarao dete (9) na rođendanu?!
Foto: AP/Ilustracija

Nečuveno

INCIDENT U VALJEVSKOJ IGRAONICI: Animator penzioner išamarao dete (9) na rođendanu?!

Srbija -

VALJEVO - Devetogodišnji dečak dobio je šamar tokom dečjeg rođendana u jednoj igraonici u Valjevu i to od penzionera koji uopšte tu nije zaposlen, već povremeno "animira" mališane.

To tvrdi Valjevka Desanka M, majka L. M, objašnjavajući da se incident dogodio u igraonici koja se iznajmljuje za proslave dečjih rođendana.

- Dok su se deca igrala, suprug i ja smo bili u drugoj prostoriji, određenoj za roditelje. Kada smo došli po sina, bio je uplakan i preplašen, a na naše pitanje šta se dogodilo rekao je da mu je stariji čika udario šamar. Taj čovek nije poricao da ga je ošamario, ali je isticao da ga je deset puta opomenuo i da je naš sin, koji je na rođendanu bio sa devetogodišnjim bratom od tetke, bio "jako bezobrazan" pošto su, navodno, stalno ulazili i izlazili iz toaleta.

Foto: Shutterstock/Ilustracija
Foto: Shutterstock/Ilustracija

- Poslednji put ga je čak i zaključao u toalet, a kada je dete kucalo da mu se otvore vrata, taj čovek mu je udario šamar - priča majka L. M. dodajući da od vlasnika igraonice, pošto su ih upoznali sa slučajem, "nisu dobili ni izvinjenje".

Desanka je slučaj prijavila policiji i kaže da je nezvanično saznala da je čovek, koji je ošamario njeno dete, tast vlasnika igraonice koji tu povremeno decu na rođendanima "animira" kao klovn ili Deda Mraz.

Naši izvori iz policije potvrđuju da je reč o penzioneru Z. M. (65) koji nije zaposlen u igraonici, već vlasnicima objekta pomaže u smislu prihvata i ispraćanja dece. I od njega je policija uzela izjavu, pa će izveštaj proslediti Osnovnom tužilaštvu na dalje postupanje.

Foto: AP/Ilustracija
Foto: AP/Ilustracija

S druge strane, vlasnik igraonice V. S. novinarima je izjavio da ne može da tvrdi da je došlo do incidenta, „jer to nije video“. Potvrdio je, međutim, da je igraonica, zapravo prostor koji se izdaje za rođendane, „dopunska“ delatnost kojom se bavi i da nema posebno zaposlenog vaspitača ili pedagoga, već da decu čuvaju i animiraju on i njegova supruga, koja je prosvetni radnik.

- Sin je i dalje preplašen, shvatio je da su igraonice mesto gde se biju deca i kaže da više neće da ide na takve rođendane. Ja apsolutno više nisam sigurna gde decu šaljemo i ko o njima brine, ako roditelji nisu prisutni na rođendanu - kaže majka L. M.

Igraonice ili rođendaonice su, inače, potpuno neuređena oblast koja se kao dopunska delatnost vodi pod šifrom 9323.

Praktično, zakon dozvoljava da vam pretežna delatnost, na primer, bude auto-perionica, a dopunska „izdavanje prostora za organizaciju dečjih rođendana“. Na taj način, od vlasnika tih objekata nijedna inspekcija ne traži dodatne uslove, a ne postoji ni obaveza da u igraonicama sa decom rade kvalifikovane osobe.

(Alo/P. Vujanac)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track