Inđija: Otvoren novi pogon nemačkog IGB Automotive
Foto: Tanjug

Uposleno 600 Vojvođana

Inđija: Otvoren novi pogon nemačkog IGB Automotive

Srbija -

Fabrika grejača proširila svoje kapacitete za 7.800 kvadrata, a vrednost investicije iznosi 4,5 miliona evra

Novi pogon kompanije „IGB Automotive“, koja proizvodi grejače za automobile, otvoren je juče u Inđiji, a vrednost investicije je 4,5 miliona evra.Izgradnja pogona od 7.800 kvadrata počela je aprila 2016. godine, pored postojeće fabrike te nemačke kompanije. Otvaranju novog pogona „IGB Automotive“ prisustvovao je premijer Aleksandar Vučić, koji je rekao da je Vlada Srbije toj kompaniji dala podsticaje za zapošljavanje novih 510 radnika, kao i da je zaposleno 600.- Subvencije za nova radna mesta „IGB Automotive“ su 1,4 miliona evra, a isplaćena je prva tranša od 560.000 evra - rekao je Vučić, poručujući da su mir i stabilnost najvažniji u zemlji i regionu. Premijer je istakao da je presrećan što Srbija ima investitora za čijim proizvodima je sve veća tražnja i da je uveren da će „IGB Automotive“, koji sada zapošljava oko 2.200 radnika, do kraja godine imati 2.500.

Veliko interesovanje... Građani ispred fabrike
Veliko interesovanje... Građani ispred fabrike

Premijer je pozvao strane investitore da ulažu u Srbiji, gde će im biti ponuđeni bolji uslovi nego u bilo kojoj zemlji u regionu. Ukazao je da su za privlačenje investitora najvažniji stabilnost u zemlji i sigurnost njihovih ulaganja.- Srećan sam što sam ovde, ovo je 59. fabrika ili ovako veliki pogon koji otvaram u Srbiji - rekao je Vučić i podsetio da je Vlada tu da pomogne radnicima i građanima.Otvaranju novog pogona „IGB Automotive“ prisustvovali su i predsednik pokrajinske vlade Igor Mirović, ambasador Nemačke Aksel Ditman, glavni menadžer kompanije Dalibor Berić, suvlasnik nemačke grupacije Karsten Hilmer i predsednik opštine Inđija Vladimir Gak.Suvlasnik grupacije „IG Bauerhin“ Karsten Hilmer rekao je da je za tu kompaniju 2016. godina bila veoma uspešna, s obzirom na to da su imali nove investicije u mašine i opremu, koje do sada nisu viđene.

KoridoriSVE U ROKU, BEZ OBZIRA NA PROBLEMEPremijer Aleksandar Vučić izjavio je juče da će Koridor 10, uprkos problemima sa „jednom stranom kompanijom“, biti završen ove godine, a na proleće 2018. i najveći deo Koridora 11.Premijer Vlade Vojvodine Igor Mirović najavio je juče da će za nešto više od mesec dana u Novom Sadu biti osnovana posebna agencija koja će davati dodatne finansijske podsticaje za ulaganja u Vojvodini. Mirović je nakon otvaranja novog pogona u Inđiji rekao da trenutno više od 20 investitora priprema nove investicije u Vojvodini.

EKIPA KURIRA

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track