Bajmok da dobije Ulicu Tijane Jurić: Tu je odrasla i u noći kada je ubijena poslednji put prošla
Foto: Kurir Štampano

Inicijativa Fondacije "Tijana Jurić"

Bajmok da dobije Ulicu Tijane Jurić: Tu je odrasla i u noći kada je ubijena poslednji put prošla

Srbija -
Inicijativa je rezultat želje da se preimenuje naziv ulice u kojoj je Tijana odrasla, i u noći ubistva njome poslednji put prošla

BAJMOK - Fondacija "Tijana Jurić" podnela je Skupštini Grada Subotice inicijativu da naziv Ulice JNA u Bajmoku bude preimenovan u "Ulicu Tijane Jurić".

Inicijativa je rezultat želje da se preimenuje naziv ulice u kojoj je Tijana odrasla, i u noći ubistva njome poslednji put prošla.

Iako je 1999. godine rođena u Subotici, Tijanin život je čvrsto bio vezan za Bajmok - od detinjstva, odrastanja, letnjih raspusta, do noći između 25. i 26. jula 2014. kada je u tom mestu oteta, a zatim svirepo ubijena.

Porodica Jurić, njeni majka, otac i sestra, osećaju duboku potrebu da Tijanino ime ne bude zaboravljeno u znak sećanja na nedužno stradalu decu i istovremeno kao upozorenje i opomena za sve opasnosti koje ugrožavaju bezbednost.

Iz tih razloga Fondacija "Tijana Jurić" jutros je Skupštini Grada Subotice zvanično podnela inicijativu za promenu naziva ulice, u verovanju da će ista naići na razumevanje i vrlo brzo biti usvojena.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track