ISPOVEST JOVANE (16) KOJA JE PREŽIVELA TORNADO: Sve se rušilo oko mene, krov je zavijao pod vetrom
Foto: Čitalac Kurira/Dejan Radivojević

Ostala pustoš kod Jagodine

ISPOVEST JOVANE (16) KOJA JE PREŽIVELA TORNADO: Sve se rušilo oko mene, krov je zavijao pod vetrom

Srbija -

JAGODINA - Meštani Dragocveta posle iskustva sa tornadom, koji je za deset minuta napravio haos u selu, nisu spavali cele noći, pratili su svaki povetarac i malo jaču kišu.

- Sama sam bila u kući, tek što sam došla iz škole i ručala. Počela je kiša, a kada sam izašla da sklonim patike, videla sam da je mračno, nebo se spustilo, počela je grmljavina.

Foto: Čitalac Kurira
Foto: Čitalac Kurira

Ušla sam u kuću, koja je u tom trenutku počela da se trese, sve je padalo oko mene, čula se lomljava, krov je zavijao pod naletima vetra, imala sam uitsak da se kuća ruši.

(VIDEO) NEVREME POGODILO SRBIJU: Pogledajte tornado u Jagodini!

Stala sam između kreveta i ormara, tresla sam se od straha, kaže Jovana Anđelković (16), preko čijeg dvorišta i kuće je prošla pijavica.

Kada je sve prestalo, dodaje izašla je u dvorište i videla bralto, granje. Tek kada se okrenula, videla je pakao od kuća.

- Odvezli su me u Hitnu pomoć i dali mi sredstva za smirenje. Noć mi je bila strašna jer sam stalno mislila da će se sve ponoviti, nisam smela da zaspem. Sada se plašim kada počne kiša, kaže devojčica.

A u dvorištu Anđelkovića iz korena isčupani orah i kruška, polomljen plasetnik, srušena garaža, kuća bez crepova, polomljenih prozora, iskidani kablovi po dvorištu.

Foto: Čitalac Kurira
Foto: Čitalac Kurira

Vesko Anđelković, otac devojčice kaže da je noć proveo prekrivajući najlonom krov kada počinje vetar.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track