ISTRAGA U KRAGUJEVCU: Na tri šupe i dve rupe spiskano 600 000 evra
Foto: Bogdan Vranješević

Fantomska fabrika otpadnih voda

ISTRAGA U KRAGUJEVCU: Na tri šupe i dve rupe spiskano 600 000 evra

Srbija -

KRAGUJEVAC - Viši javni tužilac u Kragujevcu Dejan Veljković, koji je do sada – uprkos dokazima – tvrdio da nije bilo zloupotreba u izgradnji fantomske fabrike za preradu otpadnih voda u Rači koja je građane Srbije koštala više od 600.000 evra, promenio je svoju odluku i otvorio istragu.

Tužilac se predomislio pošto je Pištaljka objavila dokaze o tome da su državna Direkcija za vode i Javno komunalno preduzeće "Rača" pančevačkoj firmi "Radus" do sada platili skoro dvostruko više nego što je fabrika prvobitno trebalo da košta, a da ona čak nije ni izgrađena.

Dodatne provere pokrenute su jer je tužilac Veljković, kako je "Pištaljci" sam rekao, "promenio svest". Pištaljka je još prošle godine objavila sve dokaze o tome da je fabrika koja ne postoji plaćena najmanje pola miliona evra, posle istraživanja novinara započetog na osnovu prijave uzbunjivača Tomislava Veljkovića.

Kako je rekao tužilac Dejan Veljković, policija sada ispituje gde je utrošeno čak 79 miliona dinara a da fabrika u Rači nije izgrađena, ali i to ko je i zašto aneksima povećavao cenu nepostojeće fabrike koja je sa prvobitnih 37,5 miliona dinara aneksima povećana dvostruko – na 79 miliona dinara.

Na mestu gde je još 2011. trebalo da bude podignuta fabrika za preradu otpadnih voda danas se nalaze tri nedovršene šupe i dva nedovršena bazena.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track