JAGMA ZA POSLOM: Oko 1.400 nezaposlenih Kikinđana na 165 radnih mesta
Foto: Saša Urošev

20 poslodavaca dalo ponudu

JAGMA ZA POSLOM: Oko 1.400 nezaposlenih Kikinđana na 165 radnih mesta

Srbija -

KIKINDA - Na Sajmu zapošljavanja, koji je održan u Kikindi, dvadeset poslodavaca je iskazalo potrebu za 165 radnih mesta.

Radne biografije predalo je oko 1.400 Kikinđana, sa željom da što se bolje predstave budućim poslodavcima, i dokopaju toliko željenog radnog mesta. Na ovoj berzi rada najveće interesovanje je vladalo za rad u ugostiteljstvu. Bilo je dosta ponuda za kuvare, konobare, spremačice, kao i za kasirke i poslovođe u maloprodajnim objektima.

Fakultetski obrazovana lica, koja je nalaze na evidenciji kikindske Filijale NSZZ, mogla su da konkurišu za prevodioce nemačkog, francuskog, italijanskog ili ruskog jezika. I ovoga puta je bila primetna potražnja za bravarima, variocima, viljuškaristima i radnicima na CNC mašinama:

- Primetno je da se u poslednje vreme traže i šivači. Nekoliko stranih kompanija koje žele da otvore pogone u Kikindi, bavi se proizvodnjom konfekcije, pa su oni koji znaju da šiju veoma poželjni na tržištu rada. Poslednjih godina se znatno povećao procenat ljudi koji su zahvaljujući ovakvim berzama rada pronašli radno mesto - ukazala je Jelena Mitrović, direktorica kikindske Filijale NSZZ i precizirala da je na njihovoj evidenciji trentno oko 4.500 Kikinđana.Doprinos lokalne samouprave

Mi smo u prethodnom periodu uložili oko deset miliona dinara za javne radove, samozapošljavanje, novozapošljavanje i stručnu praksu. Grad Kikinda ove godine obezbediće tri miliona dinara za javne radove i milion za nabavku osnovnih sredstava za mala i srednja preduzeća- rekao je Miodrag Bulajić, član GV za privredu, mala i srednja preduzeća.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track