JAGODINA: Preko 20 preloma kostiju dnevno
Foto: AP

Ne izlazite na ulicu bez preke potrebe

JAGODINA: Preko 20 preloma kostiju dnevno

Srbija -

JAGODINA - Šef Službe za ortopedije Opšte bolnice u Jagodini dr. Radenko Rubežić izjavio je da dnevno u ovu ustanovi stiže preko 20 pacijenata za prelomima kostiju na ledu, od kojih najmanje troje bude operisano i završi na Odeljenju ortopedije

"Dnevno, u proseku, primimo preko 20 pacijenata zbog povreda na ledu od toga deset do 12 su ozbiljne, od kojih najmanje troje povređenih bude operisano i završi na Odeljenju ortopedije", rekao je Rubežić.

"Ove nedelje, svaki dan smo najmanje troje operisali koji su povrede zadobili na ledu, a za operaciju sutra imamo planirano dvoje i za prekosutra, takođe", rekao je on.

PUNE RUKE POSLA ZA ORTOPEDE: Led lomi kosti Jagodincima

Foto: Darko Bandić/AP
Foto: Darko Bandić/AP

Radi se o prelomima potkolenica i kuka a najčešće su prelomi ručnog i skočnog zgloba, dodao je Rubežić i istakao da je primljen i jedan vozač autobusa, koji se okliznuo prilkom spremanja autobusa i prlomio tri rebra.

Kada je reč o starosnoj strukturi, dolaze i stari i mladi, a među njima imamo i ljudi sa hroničnim obolenjima, gde ne možemo ni da operišemo, "jer nisu za operaciju zbog lošeg opšteg zdravstvenog stanja".

Rubežić je poručio da se po ovakvom vremenu što manje izlazi na ulicu.

"Moja preporuka, broj jedan, je ne izlazite na ulicu bez preke potrebe, ne idite na sneg i led, pogotvo stariji, a mladi da se čuvaju", rekao je Rubežić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track