JEZIVO: Bacaju mrtve svinje kraj puta

Ekološka katastrofa u selu Laćarak

JEZIVO: Bacaju mrtve svinje kraj puta

Srbija -
Najgore je što se tu vrzmaju kučići i mačke i onda raznose smeće. Proširiće neku zarazu i svi ćemo se porazboljevati - pričaju zabrinuti stanovnici Laćarka

BEOGRAD - Mrtve svinje, jarići i goveda na divljoj deponiji u selu Laćarak kod Sremske Mitrovice šire nesnosan smrad i predstavljaju pravu ekološku katastrofu!

- Ovo je jezivo. Leševi životinja se toliko osećaju da ne možemo da prođemo ni na sto metara od đubrišta. Nije mi jasno da neko u 21. veku može toliko neodgovorno da se ponaša i da napravi divlju deponiju tik do glavnog puta.

Najgore je što se tu vrzmaju kučići i mačke i onda raznose smeće. Proširiće neku zarazu i svi ćemo se porazboljevati - pričaju zabrinuti stanovnici Laćarka.Iz Zelenih Srbije kažu za Kurir da je ovo ekološko nedelo.- Divlje deponije su katastrofalne po zdravlje. Mi ostanemo bez teksta kada čujemo da se takve stvari događaju, i to pred očima komunalnih vlasti. One uglavnom nastaju na istim mestima, a i posle uklanjanja se često obnavljaju - kažu iz Zelenih Srbije i dodaju da ni predviđene sankcije ne sprečavaju ljude da se neodgovorno ponašaju prema životnoj sredini.

Kurir je o ovome obavestio opštinu Sremska Mitrovica, a oni su ubrzo angažovali sanitarne i ekološke inspektore.- Nažalost, dešava se da ljudi bacaju đubre na mestima gde to nije predviđeno. Oštro osuđujemo neodgovorno ponašanje građana, koji su na taj način uništili životnu sredinu. Odmah smo poslali inspekciju na teren u Laćarak, a ovim putem apelujemo na ljude da ne prave divlje deponije u svom okruženju - kažu iz opštine Sremska Mitrovica.(S. S.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja