KATASTROFALNO STANJE U OPŠTOJ BOLNICI U PRIJEPOLJU: Mrtvačnica kao iz horor filmova

Strašno

KATASTROFALNO STANJE U OPŠTOJ BOLNICI U PRIJEPOLJU: Mrtvačnica kao iz horor filmova

Srbija -

Telo pokojnog oca sam zatekao u čaršavu na buđavom i prljavom podu. Okolo su bili polomljen bojler, stare stolice naslagane jedna na drugu, razbacane krpe, priča M. Š.

Okrvavljene krpe i najlonski čaršavi, polomljeni ormarići, bojleri i radijatori, prljavština, rđa, šut i lom - ovo je slika mesta na kom se preminuli Prijepoljci spremaju za sahranu.Mrtvačnica i kapela pri Opštoj bolnici u Prijepolju izgledaju bukvalno kao iz najstrašnijih horor filmova. U to se uverio i M. Š., koji je u kapelu došao da preuzme telo pokojnog oca i zatekao ga na podu u okrvavljenom čaršavu.- Kada se nisam srušio na mestu! Ono je katastrofa. Mrtvačnica izgleda kao skladište polomljenih i nepotrebni stvari, tu su daske, krpe, ostaci nekog kompjutera, polomljeni bojler... Tu su i neke metalne šipke, slomljeni ormarići, polomljene stolice naslagane jedna na drugu. Ma haos! - kaže naš čitalac.

Krš i lom... Detalj iz mrtvačnice
Krš i lom... Detalj iz mrtvačnice

Ipak, najgore od svega je izgled sobe u kojoj pokojnika pripremaju za predaju rođacima.- Zatekao sam pod koji je toliko prljav i buđav da me je bilo strah da hodam po njemu, tu su bili i zarđao lavabo i prljavo metalno korito za mrtvace, koje izgleda mesecima nisu oribali, već samo prebacuju pokojnike. Našao sam telo mog oca u čaršavu na podu. Znam da će mnogi pomisliti sada: „Ma pokojnicima je tada već svejedno“, ali zar na ovakvom mestu da se drže preminuli ljudi - revoltirano priča M. Š.Radoman Lazović, šef tehničke službe Opšte bolnice u Prijepolju, poriče da u njihovoj mrtvačnici vlada ovakvo stanje, ali i napominje da je to vlasništvo Zdravstvenog centra Užice.- Desni deo koji je građanin fotografisao ne pripada prostorijama za opremanje pokojnika. Mi generalno imamo problem sa nesavesnim ljudima koji po opremanju i odnošenju pokojnika ostavljaju za sobom nered, krvave čaršave, kante, garderobu pokojnika... Mi smo to zamislili kao obdukcionu salu i mrtvačnicu, ali obdukcije se retko rade. Mrtvačnica je čista i uredna - rekao je Lazović.JELENA PRONIĆ

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja