KC NIŠ ZAPOŠLJAVA 150 RADNIKA: Opet mole kandidate da ne traže vezu
Foto: Shutterstock

Traže se medicinske sestre i tehničari

KC NIŠ ZAPOŠLJAVA 150 RADNIKA: Opet mole kandidate da ne traže vezu

Srbija -

NIŠ - Vlada je jutros produžıla važenje uredbe o zabranı zapošljavanja u javnom sektoru, alı je nıškom Klınıčkom centru odobreno da do kraja godıne na upražnjena mesta prıme 150 radnıka. Traže se medicinske sestre i tehničari, a na evidenciji Nacionalne službe za za zapošljavanje taj posao već čeka 1.500 ljudi.

U niškom Kliničkom centru objavljeni konkurs za prijem 49 radnika je prvi, slede i novi, pa će ih ukupno u narednih petnaest dana biti zaposljeno 150, najaljuje Zoran Radovanović, direktor najveće zdravstvene ustanove na jugu zemlje.

“To je važno da se prevaziđu problemi koji su nastajali, u smislu da su se žalili pacijenti možda na nedovoljnu pažnju koju poklanjaju sestre i tehničari, i lekari naravno, svi koji rade ovde prema svima njima“, objašnjava Radovanović.

I posle konkursa ukupan broj zaposlenih zapravo ostaje isti – 2.915. Sada će stalan posao dobiti oni koji već rade po različitim osnovama i ugovorima. Radovanović objašnjava da je za prijem najbitnija dužina rada u Kliničkom centru.

“Da ljudi imaju neko radno iskustvo kod nas. Ovo je ustanova tercijalnog tipa, najviši nivo zdravstvene zaštite. Kad neko od nas pošalje svoje dete nije dobro da se neko vežba na njemu“, ističe on.

I dalje je ber rešenja problem nemedicinskog osoblja. I oni godinama rade, a nisu radnici Kliničkog centra, podseća Miodrag Stojković iz sindikata Nezavisnost.

“Mi ćemo da istrajemo u svim načinima borbe da zbrinemo njih i njihove porodice, jer veliki broj njih radi desetak i više godina. Već su stekli neke godine kada ih više niko ne bi zaposlio jer su ovde potrošili desetak, petnaest godina“, upozorava on.

Zbog zabrane zapošljavanja problem ostaje i manjak radologa, anesteziologa ili hirurga, na primer. Jedino gde postoji višak jesu lekari u internističkim granama.

Radovanoviću bi prijem novih radnika mogla da bude jedna od poslednjih odluka na mestu direktora Kliničkog centra s obzirom na to da je u toku izbor, i da ima dva protivkandidata. I ako bude poslednja, kaže Radovanović, biće rađena po njegovim starim pravilima.

“Kao i obično, molim vas da ne tražite vezu“, izričit je on. Ranije je izjavio da će objaviti imena svih koji ga zovu i traže da nekog zaposli.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track