KONAČNO SU NJIHOVE: Trojkama na 36 rata otplaćen kredit!
Foto: Profimedia

Pomoć stigla u pravi čas

KONAČNO SU NJIHOVE: Trojkama na 36 rata otplaćen kredit!

Srbija -
Zvali su iz Elektromreža i rekli da će nam otplatiti ceo kredit. Zahvalni smo im. Od juče je sve lakše, ne brinem više da li ćemo imati novca za rate. Srbija ima dobre ljude, kaže mama Marija

DOLJEVAC - Javili su nam se iz Elektromreža Srbije, otplatiće nam kredit. Sad više uopšte ne moram da brinem, kaže Marija Petrović, majka trojki začetih vantelesnom oplodnjom zbog koje je podigla kredit.

Marija i Miroslav morali su da se zaduže u banci kako bi otišli na vantelesnu uprkos jednoj plati od 30.000 dinara od koje trećinu daju za ratu, piše list dodajući da se posle tog saznanja Srbija udružila da pomogne Petrovićima.

Čitaoci Kurira se pitaju: Dete na kredit. Pa gde mi to živimo?Uz najiskrenije čestitke roditeljima za rođenje ćerkica i želje da im budu žive i zdrave još najmanje 100 godina, neki od čitalaca Kurira, začuđeni što država u većoj meri ne pomaže ovakvim parovima nego moraju da se zadužuju kod banke, priču su videli i na ovaj način...Nažalost posle ovoga ni onaj vic kad čoveka pitaju čija su ovo deca a on kaže još tri rate pa su moja nije više vic. Dete na kredit. Pa gde mi to živimo?, zapitao se čitalac Kurira pod imenom Peca.

Slično je reagovao i naš čitalac Dolinski koji je napisao sledeće: "E oni zaslužuju da budu roditelji, svaka čast! Nije mesto za fazone ali... Jesu li deca u vlasništvu banke još 26 mesečnih rata? Kakvi su bankari i to je moguće."

Na svu muku da se čovek i nasmeje...

"Zvali su iz Elektromreža i rekli da će nam finansijski pomoći i otplatiti celi kredit. Zahvalni smo im. Od juče je sve lakše, ne brinem više da li ćemo imati novca za rate. Srbija ima dobre ljude", priča Marija.

I studenti Beogradskog univerziteta pokrenuli su akciju da im uplate novac za kredit. Pošto njihova grupa na Fejsbuku broji 26.500 članova, ako bi svako uplatio 10 dinara skupili bi iznos za kredit.

Mariji je vantelesna uspela iz prve, primila su se tri embriona, a 17. novembra 2014. rodila je tri devojčice - Helenu, Saru i Danicu. A da nije uspelo, kaže, opet bi pozajmila i pokušala ponovo.

(Blic)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track