KOTLARNICE RADE PUNOM PAROM: Svi građani Niša imaju grejanje
Foto: Thinkstock

Gradonačelnik uverava da nema problema u isporuci toplotne energije

KOTLARNICE RADE PUNOM PAROM: Svi građani Niša imaju grejanje

Srbija -

Svi građani Niša imaju grejanje, izjavio je danas gradonačelnik Darko Bulatović, ističući da, kada je reč o isporuci toplotne energije, nije bila vanredna situacija.

"Niti je bila, niti je vanredna situacija, 14 kotlarnica u Nišu su u funkciji i rade bez ikakavih ispada sistema", rekao je Bulatović.

Darko Bulatović, Foto: Fonet/Kostadin Kamenov
Darko Bulatović, Foto: Fonet/Kostadin Kamenov

Prema njegovim rečima, sve aktivnosti koje su preduzete bile su usmerene ka preveniranju situacije da ne bi došlo do ispada sistema, te da je očigledno da takve mere neko shvata kao vanrednu situaciju.

On je naveo da je Niš od Ruskog humanitarnog centra dobio dva agregata koja su u funkciji obezbeđivanja električne energije za eventualni ispad koji bi se mogao da se desiti i za rad u noćnim uslovima, jer su mnoge deonice toplovoda na sredini bulevara i ulica.

TEK KRENULO, A VEĆ KVAR: Srećom u Nišu još nije minus 20

"Ti agregati su vraćeni juče jer očigledno za njima nije bilo potrebe u toj meri", kaže Bulatović navodeći da nije bilo kasnjenja u radu toplane, te da je izuzetak bila jedan kotlarnica.

On je dodao je da je reč o kotlarnici na toplani jug koja je bila u remontu do 17. oktobra, jer je na njoj bila havarija u prethodnom periodu, ali su preduzete sve mere da se to otkloni.

GRADONAČELNIK BULATOVIĆ: 103. put vam kažem, grejanje u Nišu neće poskupeti!

"Građanima Niša obećavamo 100 odsto angažovanje svih službi i ljudi 24 sata jer oni su u središtu svih naših aktivniosti i rada", poručio je gradonačelnik.

(Tanjug/RTS)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja