(KURIR TV) MISTERIJA TROVANJA DECE: Još se ne zna zašto su učenici u Šajkašu izgubili svest!

Drama u osnovnoj školi

(KURIR TV) MISTERIJA TROVANJA DECE: Još se ne zna zašto su učenici u Šajkašu izgubili svest!

Srbija -
Prvo se posumnjalo na trovanje gasom, ali je ta opcija vrlo brzo isključena, jer se škola ne greje na gas. Prema najnovijim informacijama, još 14 dece je prevetnivno primljeno
1 / 5 Foto: Tanjug

TITEL - U mestu Šajkaš kod Titela u Osnovnoj školi "Isidora Sekulić" 17 dece danas je oko 11 sati izgubilo svest.Prema rečima pomoćnika pokrajinskog sekretara za obrazovanje Ljubice Srđanov, dvoje dece je palo u sali, a ostali u prizemlju i na prvom spratu.

Prvo se posumnjalo na trovanje gasom, ali je ta opcija vrlo brzo isključena, jer se škola ne greje na gas. I dalje se ne zna šta je uzrok ovog masovnog trovanja, a prema najnovijim informacijama, pregledano je 33, a zadržano 18.

Foto: Tanjug
Foto: Tanjug

Dušan Vuković, portparol Dečje bolnice u Novom Sadu, izjavio je za Kurir da je do sada u ovoj ustanovi pregledano 17 dece, od toga 13 je zadržano.

–Međutim, sada je stigao jedan kombi sa 14 dece, koja su dovežena na pregled radi preventive. Ono što je zanimljivo, deca su iz različitih razreda, od petog do osmog.Mi trenutno nemamo informaciju kako je došlo do toksikacije, odnosno šta je uzrok trovanja - naveo je Vuković.

http://www.youtube.com/watch?v=ujZ_P7y_K_s

Decu primljenu u bolnici danas su obišli direktor Slobodan Grebeldinger, Vesna Kopitović pokrajinski sekretar za zdravstvo i Aleksandar Jovanović, zamenik pokrajinskog sekretara za obrazovanje.

Oni su obilazeći primljenu decu, u komunikaciji sa njjima saznali da su sva deca uglavnom različito osetila mirise. Jedna od devojčica je rekla da je ona osetila kao da se peku kokice, dok je drugi dečak rekao da je on osetio miris kuvanih jaja.

Foto: Tanjug
Foto: Tanjug

Grebeldinger je izjavio da je primljeno 14 dece i da su svi pregledani.

"U toku dana u insitut je upućeno 14 dece, svi su pregledani i njih 11 je hospitalizovano. Svi su u dobrom stanju, niko nije životno ugrožen", istakao je direktor i dodao da su svi imali blagu simptomatologiju, odnosno pomućenje vida i tegobe sa disanjem.

http://www.youtube.com/watch?v=gwUTPoTQipI

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track