LJUT NA LEKARE, UKRAO KOLA HITNE POMOĆI: Pacijent iz Malog Iđoša se sam odvezao na pregled!
Foto: Dragana Udovičić/Ilustracija

Verovali ili ne

LJUT NA LEKARE, UKRAO KOLA HITNE POMOĆI: Pacijent iz Malog Iđoša se sam odvezao na pregled!

Srbija -

Nezadovoljan što je medicinsko osoblje Doma zdravlja "Dr Marton Šandor“ u Malom Iđošu smatralo da njegova povreda ruke, nastala usled ujeda psa, nije alarmantna toliko da bi se sanitetom prevezao do Opšte bolnice u Subotici, pacijent je sam uzeo ambulanta kola, obavio pregled i vratio ih nazad.

Iako na prvi pogled zvuči neverovatno, ovo se zaista desilo u sredu u Malom Iđošu.

Naime, pacijent Z.F. iz Malog Iđoša se predveče lekaru javio zbog ujeda psa. Odmah mu je ukazana sva medicinska pomoć, rana je uredno previjena, a savetovano mu je da za svaki slučaj obavi pregled na infektivnom odeljenju Opšte bolnice u Subotici.

Pacijent je tražio da ga do Subotičke bolnice odvezu ambulantnim kolima, jer on nema čime da ode, ali je medicinsko osoblje smatralo da je povreda lakše prirode i da prevoz sanitetom u 50 kilometara udaljenu bolnicu nije neophodan.

Ljut i revoltiran što neće da ga odvezu, pacijent je odlučio sam da se snađe.

Čim je u garaži Doma zdravlja video parkirana velika ambulantna kola, sa sve ključevima u bravi, nije puno razmišljao. Seo je u vozilo, odvezao se do bolnice u Subotici, obavio pregled i vratio se nazad u Mali Iđoš. Međutim, sanitet nije vratio na mesto u garažu, već ga je ostavio na ulici, a ključeve poneo sa sobom.

Po rečima direktorke Doma zdravlja dr Zdenke Stevović Vujović, za to vreme, medicinsko osoblje u Malom Iđošu bilo je na terenu manjim autom i nije ni primetilo da im nedostaje sanitet.

"U četvrtak ujutru nas je dočeko šok, prazno mesto u garaži gde je trebalo da stoji ambulantno vozil. Odmah smo obavestili policiju, ispitani su svi zaposleni a pregledom snimka sa video nadzora utvrdili smo da je u pitanju čovek sa previjenom rukom, ali nismo znali ko je", priča doktorka.

"Dok smo mi tražili kartone ko bi to mogao biti, policija radila na identifikaciji lopova, u ordinaciju mi je ušao pacijent sa nalazima i previjenom rukom. Prepoznala sam zavoj i odmah zvala policiju. On je bi mrtav hladan, kao da ništa nije uradio, kao da je to što je uzeo ambulantno vozilo najnormalnija stvar."

Čovek je odmah priznao šta je uradio. Pokazao je i gde je parkirao vozilo. Umesto u garažu, ostavio ga je iza Doma zdravlja i to nedaleko od zgrade SUP.

Protiv ovog "snalažljivog" pacijenta podneta je krivična prijava za neosnovano korišćenje službenog vozila. Kazna sledi i vozaču u Domu zdravlja, koji ne samo da celu noć nije primetio da u garaži nema ambulantnog vozila, već je kolegama predao smenu bez da je obišao i proverio vozni park.

(Subotica.com)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track