LOV NA DIVLJE GOSTE: Inspekcija zatvorila 73 objekta na Kopaoniku i Zlatiboru
Foto: Beta

Zimovali na crno

LOV NA DIVLJE GOSTE: Inspekcija zatvorila 73 objekta na Kopaoniku i Zlatiboru

Srbija -
Podnete su i prekršajne prijave za 11 kategorisanih domaćinstava na Kopaoniku, u kojima su zatečeni neprijavljeni gosti

BEOGRAD - Turistička inspekcija je u januaru ove godine donela rešenje o zabrani rada za 34 nekategorisana smeštajna objekta na Kopaoniku i 39 na Zlatiboru, saopštilo je danas Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija.

Podnete su i prekršajne prijave za 11 kategorisanih domaćinstava na Kopaoniku, u kojima su zatečeni neprijavljeni gosti. Na Zlatiboru je, kako se navodi, zatvoren i jedan ugostiteljski objekat u kom je utvrđeno nelegalno pripremanje i služenje hrane i pića.

Turistička inspekcija je utvrdila te nepravilnosti tokom ukupno 88 kontrola pružanja usluga u domaćoj radinosti i pružanja usluga na javnim skijalištima na Kopaoniku i 67 kontrola na Zlatiboru. Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija, sektor za turističku inspekciju, navodi da su kontrole sprovedene u cilju suzbijanja sive ekonomije i bolj˜e zaštite korisnika usluga. Građani svoje prigovore inspekciji mogu prijaviti na telefon 011/ 3139 - 686, mail turisticka.inspekcija@mtt.gov.rs, kao i u prostorijama turističkih organizacija Kopaonik i Zlatibor.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track