MUĆKE U RADU NOVOSADSKOG STUDENTSKOG CENTRA: Zaposlene uselili u studentske stanove

Muljačina

MUĆKE U RADU NOVOSADSKOG STUDENTSKOG CENTRA: Zaposlene uselili u studentske stanove

Srbija -

Uprava SC izdavala studentske sobe bez konkursa, za vreme Egzita ih iznajmljivali turističkim preduzećima, a milione potrošili bez ikakvih ugovora

Nepravilne javne nabavke, korišćenje državne imovine bez dozvole i izdavanje soba bez konkursa samo su neke od neregularnosti koje je državni revizor utvrdio prilikom posete Studentskom centru Novi Sad, navodi portal 021.rs.Naime, u izveštaju revizora o poslovanju ove državne institucije tokom 2015. navodi se da je centar trošio milione za usluge osiguranja, telefonije, interneta i obezbeđenja bez ikakvih pisanih ugovora.- Konkretno, sporne nabavke bile su usluge fizičko-tehničkog obezbeđenja vredne 178.000 dinara, usluge fiksne telefonije, telefaksa i mobilne telefonije vredne 1,4 miliona i osiguranje imovine i lica sa DDOR Novi Sad vredno 8,8 miliona dinara (bez pisanog ugovora), a to je dovelo do toga da na kraju rashodi ovi državne institucije budu za oko 6,5 miliona dinara veći od planiranih - piše 021.rs.

Za njih nema dovoljno... Uprava je studentske sobe iznajmljivala za 10 evra po noćenju
Za njih nema dovoljno... Uprava je studentske sobe iznajmljivala za 10 evra po noćenju

Paušalne ocene

Državni revizor je utvrdio i da je Studentski centar Novi Sad u 2015, tokom festivala Egzit, davao sobe za izdavanje turističkim preduzećima i organizacijama, bez konkursa, a sa korisnicima soba zaključivani su ugovori o korišćenju kreveta po, naizgled, paušalnim cenama.Milionske zarade- Za vreme festivala centar je ostvario prihode od 4,3 miliona dinara. Cena sobe u domu I kategorije bila je 10 evra po noćenju, a u domovima II kategorije sedam evra po noćenju. Takođe, Studentski centar je na fasadu Doma za smeštaj mladih naučnika postavio reklamni baner za preduzeće „Link advertajzing“ i naplatio ga 200.000 dinara, iako za to nije imao dozvolu. Na ovakvim i sličnim ugovorima centar je zaradio 4,5 miliona dinara - piše ovaj portal. Inače, Studentski centar je tokom 2015. potrošio na troškove reprezentacije 954.000 dinara.

Direktor Studentskog centraPOMOĆ RADNICIMAZoran Martinović, direktor Studentskog centra, doneo je odluku da se zaposlenima koji lekarskom dokumentacijom dokažu da su u zdravstvenim problemima može isplatiti solidarna pomoć. Na ovaj način je čak 269 zaposlenih dobilo ukupno 2,7 miliona dinara na račun solidarne pomoći. Osim toga, u svojim popisnim listama ova državna institucija nije navela 25 stanova koji se nalaze na krovovima pet studentskih domova, a koje koriste zaposleni.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track