MUKE U BORU: Iz opštinskog stana izlaze bube i gliste

Nebriga nadležnih

MUKE U BORU: Iz opštinskog stana izlaze bube i gliste

Srbija -

Zbog potpuno zanemarenog objekta, koji je u vlasništvu lokalne samouprave, stanari zgrade trpe neprijatne mirise i štetočine

BOR - Javorka Jordanović poslednjih godina muku muči sa svojim stanom u kojem se, zbog kvara u susednom opštinskom, širi neprijatan miris i ponekad čak baškare bube i gliste.Jordanovićeva, kako navodi portal Istmedia.rs, ne može da sanira kvar s kanalizacionim cevima u svom kupatilu jer je uzrok kvara u susednom, inače opštinskom stanu, koji je dodeljen na korišćenje socijalno ugroženoj porodici.Iz JP za stambene usluge kažu da dugovanja za taj stan nisu izmirivana 10 godina, te da zbog toga oni ne mogu ni da vrše popravke.- Već dve-tri godine oseća se neprijatan miris, koji se širi po čitavom stanu, a čak izlaze i bube i gliste. Voda dolazi i ispod kuhinje, menjali smo više puta laminat i parket. Sada sam rešila da zamenim sve kanalizacione odvode. Došli su majstori, međutim, kad su razbili pločice u kupatilu, sve je bilo puno vode. Ustanovljeno je da voda iz susednog stana otiče van kanalizacionih cevi - kaže Javorka.Ona se više puta obraćala JP za stambene usluge i komunalnoj inspekciji.- Podnela sam zahtev komunalnoj inspekciji, rekla da mi je hitno, ovde živi čitava porodica, nisam sama, tu mi je i maloletni unuk, a mi nemamo WC i kupatilo. Obećali su mi da će brzo da otklone kvar, ali niko nije došao - ističe zabrinuto Javorka.E. K.

JavašlukDECENIJA DUGOVABranislav Dimitrijević iz JP za stambene usluge kaže da računi za opštinski stan nisu izmirivani prethodnih 10 godina:- Obratili smo se dopisom opštini, koja je i vlasnik tog stana, Ukoliko oni budu dali potvrdan odgovor, mi ćemo izvesti radove.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja