MUTLJAVINE U GORNJEM MILANOVCU: Gradonačelnik drugu dao posao od 7,5 miliona!
Foto: Nebojša Mandić

Optužuju predsednika opštine

MUTLJAVINE U GORNJEM MILANOVCU: Gradonačelnik drugu dao posao od 7,5 miliona!

Srbija -

Kristina Milošević tvrdi da je iza firme koja je dobila tendere Milan Tadić, prijatelj Dejana Kovačevića

Opština Gornji Milanovac, čiji je predsednik Dejan Kovačević, dodelila je državne poslove vredne više od sedam i po miliona dinara svom drugu Milanu Tadiću, kaže za Kurir Kristina Milošević, opštinska odbornica ispred odborničke grupe Mladi Milanovca.

Afera potresa grad... Gornji Milanovac
Afera potresa grad... Gornji Milanovac

Smena vlasti, pa firmaOna ističe da je Tadić preko svoje poznanice u junu prošle godine osnovao firmu „Niveus tim“, i to samo mesec dana posle dolaska Srpske napredne stranke na vlast u Gornjem Milanovcu. U avgustu je Javno preduzeće za izgradnju opštine raspisalo tender za čišćenje korita reke Despotovice i potoka, vredan 1,1 milion dinara, koji je, dodaje Miloševićeva, dobila baš firma „Niveus“.Firma je 24. januara, kako pokazuju podaci Agencije za privredne registre, promenila ime iz Agencija za održavanje objekata, posredovanje u prodaji i grafički dizajn „Niveus tim“ u Agencija za održavanje objekata i pomoć u kući „Niveus tim“.

Pare i od Republike- A onda je opština raspisala tender za pomoć u kući starim licima, koji je početkom marta, naravno, dobio „Niveus tim“. Opština za ovaj posao daje 2,9 miliona, a republika još tri i po. Drug predsednika opštine Milan Tadić na ovim tenderima se pojavljivao kao zastupnik firme „Niveus tim“. Nečuvena pljačka građana - kaže Kristina Milošević.

Drugari bez odgovoraPREDSEDNIK OPŠTINE ĆUTIDejan Kovačević, predsednik opštine, i Milan Tadić do zaključenja broja nisu imali odgovore na pitanja Kurira. Tadić se javio na telefon, saslušao pitanja, i odmah rekao da ne zna o čemu pričamo, a onda je ipak rekao da mu pitanja pošaljemo mejlom. I Kovačević je saslušao pitanja Kurira, a onda je rekao da mu ih, takođe, pošaljemo mejlom.

Vladimir Spasić

POGLEDAJTE BONUS VIDEO: VESTI KURIR TV 30.03.2017

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja