MUŽ UMRLE TRUDNICE: Gledali su TV i pustili moju ženu da umre!

Srđan Trifunović optužuje

MUŽ UMRLE TRUDNICE: Gledali su TV i pustili moju ženu da umre!

Srbija -
Poslala mi je SMS: „Ne mogu da nađem lekara, medicinske sestre se ne odazivaju. Plašim se za bebu i sebe“, ogorčen je Srđan Trifunović

BEOGRAD - Makar prodao sve što imam i ostao bez ikoga na svetu, ovo ću isterati do kraja. Saznaću ko je kriv što sam izgubio porodicu! - kaže za Kurir ožalošćeni Srđan Trifunović, nevenčani muž tragično preminule trudnice Isidore Marinković (20) iz Negotina.Ona je u nedelju, u osmom mesecu trudnoće, sa svojom nerođenom bebom, iznenada i pod nerazjašnjenim okolnostima izgubila život na odeljenju ginekologije Zdravstvenog centra Negotin.Strahovala za bebu- Poslednji put smo komunicirali kad mi je poslala poruku oko 22.30 sati. Pisalo je: „Ne mogu da nađem dežurnog lekara, medicinske sestre se ne odazivaju. Plašim se za bebu i sebe“. Prethodno je već pisala svom ocu Draganu. Poruka je glasila: „Ja ležim ovde i jedva dišem dok se svi šetaju po hodnicima“. Bio sam besan, ali takav postupak osoblja me nije iznenadio. Koji dan ranije video sam da sestra gleda televiziju, a kad sam joj rekao da je Isidora zove za pomoć iz sobe broj šest, odgovorila mi je da prvo mora da sazna šta će u seriji Hose reći Manuelu - rekao je nesrećni mladić.Prema Srđanovim rečima, u bolnici je bio sve do pola deset uveče, kada ga je načelnik ginekologije dr Siniša Čelojević lično ispratio uz ohrabrenje da će Isidori do ujutru biti bolje.- Međutim, ona je preminula u 3.35 časova. Nisam dočekao da svom sinu dam ime Nikola, koje smo zajedno smislili dva dana pre prijema u bolnicu - rekao je Srđan i dodao da je tog dana još jedna trudnica (18) iz Kladova izdahnula oko pola osam ujutru, i to kod istog ginekologa, koji je navodno ranije već bio suspendovan zbog propusta u radu.Kako kaže, detalje ne može da sazna jer je žena koja je bila s njegovom devojkom u sobi namerno i u žurbi sklonjena iz ZC Negotin.Zdravstvena inspekcijaZamenica direktora ove institucije dr Aleksandra Paunović tvrdi da su to dezinformacije.- Nemamo takvu informaciju. Da li je dr Čelojević imao uslovnu kaznu, to ne mogu da vam kažem jer ne znam. Odskoro sam ovde. Sad mi je i zdravstvena inspekcija tu - saopštila je dr Paunović.Srđan Trifunović kaže da će svoju ljubav sahraniti danas, a da će narednih dana, u prisustvu advokata, organizovati konferenciju, na kojoj će izneti sve poruke, nalaze i dokumentaciju kako bi došao do istine.Dr Siniša Čelojević do zaključenja broja nije odgovarao na pozive, poruke i mejlove.Direktor ZC Negotin Tihomir Negovanović rekao je za Kurir da su preuzete sve neophodne mere i da je određena terapija u lečenju trudnice, a da je posle smrti obavljen unutrašnji stručni nadzor, kao i inspekcijski Ministarstva zdravlja, te da se čekaju rezultati obdukcije, a javnost će o svemu biti obaveštena.

Dalibor NovakovićTREBALO JE DA BUDEM KUM, A SAD IDEM NA SAHRANUDalibor Novaković iz Zaječara jedan je od najboljih prijatelja Srđana Trifunovića:- Trebalo je da im budem kum na venčanju i da im krstim sina. Umesto toga, sad idemo na sahranu.

Prijava protiv lekaraVEĆ TUŽEN ZBOG NEMARAJadranka i Nenad Trandafilović iz Negotina pre više od tri godine su protiv dr Siniše Čelojevića podneli prijavu Ministarstvu zdravlja, tužilaštvu i Lekarskoj komori zbog sumnje da je odgovoran za smrt njihovog deteta. Kako su naveli u prijavi, dok je dr Čelojević bio neopravdano odsutan, njihova nerođena beba ugušila se u stomaku.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track