(FOTO) OPŠTA TUČA U MIONICI: Tukli se aktivisti DS, SPS i SNS!
Foto: Tviter

Lokalni vanredni izbori

(FOTO) OPŠTA TUČA U MIONICI: Tukli se aktivisti DS, SPS i SNS!

Srbija -
U Mionici u kojoj se danas održavaju vanredni lokalni izbori došlo je do više incidenata, u kojima su učestvovali aktivisti demokrata, socijalista i naprednjaka
1 / 2 Foto: Kurir

Milan Gavrilović, nosilac izborne liste DS u Mionici, pretučen je danas, potvrdio je DS. Kako navode Gavrilovića napalo desetak muškaraca.

Kako se nezvanično saznaje, nakon toga njegova supruga je sa grupom aktivista upala u sedište SNS u tom mestu, vređala prisutne i bacala flaše.

U izbornom štabu koalicije Socijalističke partije Srbije i Jedinstvene Srbije tvrde da je pet njihovih aktivista, članova biračkih odbora, "na pauzi za doručak" napadnuto u centru Mionice.

U SPS-u su kazali da ih je napala grupa od 20 nepoznatih ljudi, prethodno ih optužujući da ne smeju bez dozvole da budu u Mionici. Pretučeni su Saša Isidorović, Aleksandar Đukić, Vladimir Dimitrijević, Vuk Gajić i Đorđe Gajić.

Garvilović je bio jedan od aktera incidenata koji su se desili prošle godine, kada je pretučen član Nove Srbije. O indcidentima koji su se desili u Mionici oglasili su se i funkcioneri stranaka.

Stefanović: Tri slučaja napada na stranačke aktiviste

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović izjavio je da je danas u prepodnevnim časovima u Mionici došlo do napada na trojicu aktivista SPS, SNS i DS, u tri različita slučaja, i istakao da je takvo ponašanje u izbornom danu potpuno nedopustivo.

Foto: Kurir
Foto: Kurir

Stefanović je u izjavi Tanjugu rekao da se, prema do sada raspoloživim informacijama, radi o nanošenju lakših telesnih povreda od strane NN lica.Kako je istakao, policija intezivno radi na rasvetljavanju sva tri slučaja, a u Mionicu je upućen i načelnik policijske uprave Valjeva.Kako je rekao Stefanović, ovakvo ponašanje u izbornom danu je potpuno nedopustivo.

"Upozoravam sve učesnike izbornog procesa u Opštini Mionica da će policija preduzeti najoštrije potrebne mere da održi javni red i mir", rekao je Stefanović.Kako je poručio ministar policije, niko neće biti povlašćen zbog pripadnosti bilo kojoj političkoj opciji. On je istovremeno pozvao i apelovao na sve ljude i sve one koje učestvuju u izbornom procesu da se sve sprovede u skladu sa zakonom i na miran način.

Foto: Fonet
Foto: Fonet

Šef poslaničke grupe DS u Skupštini Srbije Borko Stefanović je naveo da je Gavrilovića napalo desetak muškaraca.

- Put su mu preprečila tri crna vozila. Kada je izašao da vidi o čemu se radi, iz tih automobila je izašlo desetak muškaraca i brutalno ga pretukli - kaže šef poslaničke grupe DS u Skupštini Srbije Borko Stefanović.

Đukanović negirao tvrdnje DS

Poslanik Srpske napredne stranke (SNS) Vladimir Đukanović negirao je danas da su aktiviste te stranke napali članove Demokratske stranke (DS) tokom vanrednih lokalnih izbora u Mionici.

Foto: Fonet
Foto: Fonet

Đukanović je novinarima u Skupštini Srbije kazao da su aktivisti DS napali aktiviste SNS u selu Nanomir i Đurđevac i pozvao nadležne organe da reaguju kako bi građani Mionice mogli na "miran i demokratski način izađu na izbore".

"Čovek za koga navodno tvrde da je pretučen (kandidat DS za predsednika opštine Mionica Milan Gavrilović) je nasilnik koji je obavljao funkciju predsednika opštine, a koji je ranije tukao odbornika Nove Srbije", rekao je Đukanović.

SPS: Naši aktivisti napadnuti na pauzi za doručak

U izbornom štabu koalicije Socijalističke partije Srbije i Jedinstvene Srbije tvrde da je pet njihovih aktivista, članova biračkih odbora, "na pauzi za doručak" napadnuto u centru Mionice .U SPS-u su kazali da ih je napala grupa nepoznatih ljudi za koje pretpostavljaju da su aktivisti Srpske napredne stranke.

DS: Aktivisti SNS pretukli kandidata za predsednika opštine

Poslanik Demokratske stranke Goran Ćirić izjavio je da se danas dogodilo vise napada na aktiviste te partije u Mionici gde se održavaju lokalni izbori i tvrdi da je grupa aktivista SNS pretukla Gavrilovića.

Foto: Fonet
Foto: Fonet

“U Mionici se desio jedan veliki incident, bilo je vise napada na aktiviste DS, ali najveći incident je izbio u napadu na našeg kandidata za predsednika opštine Mionica Milana Gavrilovića koga je 12 aktivista SNS izbacilo iz auta i mučki prebilo”, rekao je Ćirić novinarima u parlamentu. Ćirić kaže da se Gavrilović nalazi u policijskoj stanici gde daje izjavu, ističući da je teško povređen i da ima velike povrede po glavi.

SNS optužuje kandidata DS za kupovinu glasova

SNS je optužila Gavrilovića za kupovinu glasova, i navela da je do tuče u kojoj je on učestvovao došlo jer je u tome uhvaćen.

"Gavrilović je kupovao glasove u Nanomiru. Kada su to uočili kontrolori SNS, opomenuli su ga to ne čini. Došlo je rasprave i tuče", rekao je agenciji Beta poverenik naprednjaka i prvi na izbornoj listi SNS Boban Janković, trenutno predsednik Privremenog organa.

Centrala SPS osudila prebijanje svojih aktivista

Socijalistička partija Srbije osudila je danas prebijanje petoro aktivista te stranke i zatražila od nadležnih organa da odmah pronađu počinioce, saopštio je glavni odbor SPS-a.

"SPS poziva sve političke stranke da pomognu u smirivanju situacije u Mionici, kako bi građani mogli na miran i demokratski način da učestvuju u izborima i izaberu svoje predstavnike u lokalnim organima vlasti", saopštila je ta stranka.

SNS: Primitivno i nasilničko ponašanje funkcionera DS

Srpska napredna stranka je u saopštenju najoštrije osudila "primitivno i nasilnicko ponašanje" funkcionera Demokratske stranke, koji su, pored brojnih incidenata, danas i fizički nasrtali, pretili i vređali aktivistkinje Srpske napredne stranke, Verku Lukic i Anu Puric, u mestu Đurđevci, u opštini Mionica.

"Smatramo da je ovakvo ponasanje funkcionera DS-a, Dragoljuba Visnjica, koji se i nalazi na izbornoj listi DS-a, nedopustivo", navedeno je u saopštenju. SNS poziva nadležne državne organe da pod hitno privedu licu pravde sve one, koji, kako ističu, u danu kada građani Mionice biraju lokalnu vlast, na najbrutalniji nacin ugrozavaju demokratski proces.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track