NASTAVNICI PROTIV KOLEGE: Nećemo muljatora u našoj gimnaziji!
Foto: B.Roganović

Pobuna u školi

NASTAVNICI PROTIV KOLEGE: Nećemo muljatora u našoj gimnaziji!

Srbija -
Nastavnici Gimnazije u Kuršumliji uputili peticiju ministru prosvete Srđanu Verbiću da Životu Vuksanovića ne postavi za direktora

KURŠUMLIJA - Nastavnici Gimnazije u Kuršumliji uputili su peticiju ministru prosvete, s potpisima 90 odsto zaposlenih, u kojoj traže da uvaži predlog nastavničkog veća o imenovanju direktora, a ispita odluku školskog odbora da Životu Vuksanovića predloži za direktora.Ukoliko se ministar ogluši o njihov zahtev, organizovaće štrajk jer, kako kažu, Vuksanović, koji nikad nije radio u školi i koji je ranije s mesta direktora Osnovne škole „Miloje Zakić“ smenjen baš zbog zloupotrebe službenog položaja, ne treba da bude direktor!

- Na konkurs za direktora škole prijavila su se dva kandidata, dosadašnji direktor Ljiljana Milojković i stranac Života Vuksanović. Na sednici nastavničkog veća od 44 prisutnih članova 36 je glasalo za Milojkovićevu, a četiri za Vuksanovića. Ostali nisu glasali. Iako školski odbor odlučuje o direktoru, pitamo se zašto smo uopšte glasali i da li neko uvažava naše mišljenje. Vuksanović je nama potpuno nepoznat i smatramo da bi urušio ugled škole, koja do sada nema nijednu aferu - kaže psiholog u školi Milena Đorđević.S njom se slaže i nastavnik srpskog jezika i književnosti Nenad Ratković, koji smatra, kao i većina nastavnika u školi, da je reč o političkoj odluci jer je Vuksanović član SNS.- Ako nije u pitanju politika, šta je? Na prošlim izborima glasao sam za SNS jer je ta stranka obećala depolitizaciju i očekujem od ministra da stane iza toga - kaže Ratković.Predsednik Kuršumlije Radoljub Vidić kaže da je ispoštovana zakonska procedura i da se lokalna samouprava nije mešala niti uticala na izbor.- Ukoliko nastavnici znaju da je neko lično vršio pritisak, neka slobodno kažu. Uostalom, ministar će odlučiti - kaže Vidić.

Bio profesor fizičkogSMENIO GA MINISTAR VUKSANOVIĆVuksanović, koji je nastavnik fizičkog, smenjen je pre isteka mandata s mesta direktora Osnovne škole „Miloje Zakić“ jer je 2008. za nastavnika engleskog jezika postavio nastavnika fizike. Te nepravilnosti prijavljene su prosvetnoj inspekciji, koja ih je potvrdila, pa je tadašnji ministar prosvete 2012. smenio Vuksanovića.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track