NEPOTIZAM U ČAJETINI: Predsednik opštine sestri i zetu ubacio u džep 40.000 evra
Foto: Fonet

Milan Stamatović opštinske pare deli i šakom i kapom

NEPOTIZAM U ČAJETINI: Predsednik opštine sestri i zetu ubacio u džep 40.000 evra

Srbija -
Milan Stamatović za proširenje groblja od zeta Miše Lazarevića pazario 21 ar šume
ČAJETINA - Ko će kome ako neće svoj svome!
Kako bi se proširilo postojeće groblje u Čajetini, čelnici ove opštine su krajem juna odlučili da 21 ar zemlje kupe od Miše Lazarevića za skoro pet miliona dinara!
Konkretno, ar placa koštao je oko 2.000 evra. Ugovor sa Lazarevićem sklopio je predsednik opštine Milan Stamatović. I sve to ne bi bilo toliko zanimljivo da Stamatovićeva rođena sestra Milanka nije udata za Lazarevića.
Da li su rodbinske veze uticale da Lazarevići budu bogatiji za čak više od 40.000 evra, tek u Odluci o kupovini parcele za proširenje groblja, stoji da je ona doneta neposrednom pogodbom i da se upravo Stamatovć ovlašćuje da zaključi ugovor za zetom.
I dok meštani Čajetine smatraju da je bilo boljih parcela za kupovinu jer je Lazarevićev plac pod šumom i na strmom terenu, Milan Stamatović tvrdi suprotno.
- Mišljenje o kupovini tog placa prethodno je dalo javno pravobranilaštvo opštine.Pa šta ako je Lazarevićev plac?! Ispada da je kriv zato što je moj zet - pravda se prvi čovek Čajetine.
Zanimljivo je da je Stamatovićeva sestra Milanka ima pekaru u objektu koji je od opštine Čajetina dobila još 2011. godine. Od tada, ne samo da joj se svake godine produžava ugovor bez prikupljaja javnih ponuda, već joj je opština, kako saznajemo, u međuvremenu umanjila naknadu za objekat od licitirane cene od pre četiri godine.
Da li slučajno ili ne, ali Stamatovićevih bližih i daljih rođaka po opštinskim javnim preduzećima je na desetine. Tako recimo, brat Milijan zaposlen je u Komunalnom javnom preduzeću Sirogojno, snaha u osnovnoj školi u istom mestu, dok je njegovom imenjaku Milanu. V. Stamatoviću, koji je šef budžeta opštinske uprave, dodeljen stan u Čajetini.
Na spisku su još Nikola Smiljanić, Svetlana Jovanović....
Predsednik opštine Čajetina kaže da ne vidi u čemu je problem.
- Pa šta ako su rođaci?! Vidite da nisu na čelnim pozicijama! Uostalom, i oni negde moraju da rade - komentariše Stamatović.
S. Vojinović

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja