NESVAKIDAŠNJI DOGAĐAJ U NS Ostavio auto pa trčeći bežao od policije! U poteru se uključili i građani
Foto: Dado Đilas

Verovali ili ne

NESVAKIDAŠNJI DOGAĐAJ U NS Ostavio auto pa trčeći bežao od policije! U poteru se uključili i građani

Srbija -
Policajac je zamolio vozača da izađe iz automobila. Ipak, on tada kreće u bekstvo

NOVI SAD – Veoma zanimljiv događaj dogodio se juče posle podne u Novom Sadu, čemu su svedoci mnogobrojni građani ovog grada, koji su posmatrali kako čovek beži a policija juri za njim.

Naime, u redovnoj saobraćajnoj kontroli, gde su saobraćajci uočili da vozač nije vezan sigurnosnim pojasom, preko puta Merkatora zaustavili automobil "astra“. Saobraćajac se obratio vozaču tražeći dokumentaciju, a dobio je odgovor da nema ništa kod sebe. U automobilu se nalazila i devojka na suvozačevom mestu. Policajac moli devoku da izađe napolje. Ona izlazi daje svoju ličnu kartu.

"Policajac se vraća do auta i pita vozača, koji inače, ima longetu na ruci, da kaže svoje podatke. On im govori, ali sasvim različite od devojke. Proverom njegovih podataka utvrđeno je da takva osoba i ne postoji", saznaje Kurir, od izvora bliskog istrazi.

Foto: Sladjana Stojanovic
Foto: Sladjana Stojanovic

Nakon, toga policajac je zamolio vozača da izađe, a devojci saopštava da će on biti odveden do policijske stanice radi utvrđivanja identita i da će ga vratiti. Kada je vozač to čuo, rekao je policajcu da samo da devojci mobilni telefon, a onda kreće u bekstvo.

"Ne gledajući da li ima kola ili ne, on pretrčava Bulevar cara Lazara, beži u garaže Merkatora. Policajac takođe počinje da juri za njim, jer nije imao vremena da ga kolima juri. Računao je da će on stati. Međutim, begunac trči od garaža Merkatora, prema bulevaru Oslobođšenja, odatle prema ulici Narodnog fronta, dr Ive Ribara prema ulici Boško Buha", kaže naš izvor.

Policajac ne odustaje od potere za njim. U tom trenutku nailazi automobil crni pasat rumskih tablica, koji policajac zaustavlja a zatim ulazi u auto.

"Građanin N. Ž. (33) iz Novog Sada, rekao je policajcu da mu je drago da i on učestvuje u toj poteri i da ne može da shvati kako se neko usudi da proba da pobegne. Kada već nisu mogili kolima, policajac izlazi, ali za njim i građanin, koji zajedno sa policajcem juri prema beguncu. Maltene u isto vreme stižu ga i policajac i građanin", objašnjava naš izvor.

Međutim, begunac počinje da daje neverovatan otpor, maltene rvajući se i sa policajcem i građaninom. Uspeli su ipak da ga savladaju, a u to vreme stižu su i druge policijske patrole.

"Utvrđeno je da se radi o Predragu Ć. (41) iz Ćuprije, koji živi u Novom Sadu. Nakon toga je utvrđeno da on uopšte nema položenu kategoriju, da je vozio kola kojima je istekla nalepnica o registraciji, nije posedovao ličnu kart, nije bio vezan pojasom. Sudija mu je izrekao kaznu sve ukupno 111.600 dinara, kao i isključenje iz saobraćaja. Predrag nije imao, ili nije želeo da plati, pa je odveden u klisanski zatvor", objašnjava naš izvor, dodajući da je devojka koja je bila sa Predragom u kolima zaključala auto i otišla.

Kako saznajemo, kada su ga pitali zašto je bežao, Predrag je rekao da ne zna ni on sam.

"Znam da su kazne za se prekršaje koje imam velike, pa mislim da sam zbog toga odlučio da bežim", rekao je Predrag, koji inače ima dosije u policiji, krađe, nasilništvo i drugo.

Saobraćajna policija zahvalila se savesnim građanima a posebno novosađaninu N. Ž.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track