NEVEROVATAN PRIMER SRPSKOG INATA: Dobili most, ali bez puta

Ljubovija

NEVEROVATAN PRIMER SRPSKOG INATA: Dobili most, ali bez puta

Srbija -

Pre dve godine uništen prelaz preko reke Ljuboviđe, država nedavno izgradila novi, ali meštani koče saobraćaj

Meštani zaseoka Skrajnik u Ljuboviji dobili su novi betonski most preko reke Ljuboviđe.Srpski inatAli ni posle pola godine most nije pušten u saobraćaj jer do njega nisu izgrađeni prilazni putevi! Razlog za to je, moglo bi se reći, srpski inat!

Kako priča jedan od meštana Ljubovije, došlo je do problema s nekoliko vlasnika parcela preko kojih treba da prolaze prilazni putevi, pa most još uvek stoji gotovo neupotrebljiv. Vlasnici parcela nisu zadovoljni ponuđenom cenom za njihovo zemljište, te su stopirali čitav posao.- Tokom poplava koje su 2014. pogodile Srbiju, voda je odnela stari most na reci Ljuboviđi. Dve godine kasnije, tačnije u julu 2016, mi smo dobili novi betonski most, ali on nema upotrebnu vrednost jer još uvek nisu izgrađeni prilazni putevi. Nekoliko meštana se zainatilo i ne prihvata cenu koju im je opština Ljubovija ponudila za zemljište preko kojeg treba da prolaze ti putevi. Oni traže daleko više para nego što im je ponuđeno, opština taj novac nema, te tako do dogovora nije došlo - priča Kurirov sagovornik iz Ljubovije i dodaje:- Pošto nema rešenja za neposrednu pogodbu, pristupiće se eksproprijaciji, ali ko zna koliko će to trajati. Do tada most će biti van funkcije, što će nama do daljeg otežavati život. Ma, ovo su srpska posla i primer koliko ljudi znaju da budu bezobrazni, čak i kad je u pitanju dobrobit svih meštana ovog kraja.Bez dogovoraU opštini Ljubovija potvrđuju da nisu postigli dogovor s vlasnicima parcela preko kojih treba da budu urađeni prilazni putevi mostu, ali ipak obećavaju skoro rešenje problema.- Očekujemo da se za dva meseca okonča postupak i most pusti u saobraćaj - kažu u opštini.

Teraju po svomNATPIS SVE OBJAŠNJAVAVlasnici spornih parcela čak su na mestu gde treba da prolaze prilazni putevi mostu ostavili poruke. Naime, na jednoj od tabli su napisali „Stop! Ništa nije rešeno“. A dok se sve ne reši, meštani će automobilima, umesto preko mosta, morati da prelaze preko reke, ali samo kad je niži vodostaj.

Boban Karović

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track