NIŠ: Gradske ulice prohodne, ali teško do planinskih sela

Sneg skratio autobuske linije

NIŠ: Gradske ulice prohodne, ali teško do planinskih sela

Srbija -
NIŠ - Stanje na saobraćajnicama u niškom kraju nepromenenjeno je u odnosu na jučerašnji dan - gradske ulice su prohodne, ali se teško stiže do sela u okolini Niša, rekao je šef Štaba zimske službe Dragan Dimitrijević.

"Najteža situacija je na putu Lalinske pojate-Dudulajce gde jak vetar i sneg koji i dalje pada stvaraju smetove koje putari neće moći da očiste sve dok se vreme ne popravi", naglasio je Dimitrijević.

Prema njegovim rečima dosta snega ima i na putu od Kamenice do Cerja, od Niške Banje do Rautova, i na putu ka Lazarevom selu, tako da se bez preko potrebe ne treba kretati ovim saobraćajnicama. Dimitrijević je kazao da je na ćišćenju gradskih saobraćajnica stalno angažovano sedam ekipa putara, a lokalne puteve čisti osam ekipa.

"Noćas su putari u samom gradu bacili 40 tona soli, što je najveća količina koje je bače1na u Nišu u toku samo jedne noći od početka zime", istakao je Dmitrijević.

Zbog snega i leda na kolovozu skraćeno je 11 prigradskih autobuskih linija. Visina snežnog pokrivača u pojedinim selima u niškom kraju iznosi pola metra, dok u Nišu snega ima duplo manje.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track