NIŠLIJA PLATIO TUĐU KAZNU: Kaznili ga u Beogradu, gde nije bio godinama!
Foto: Milica Milovanović

Bizaran slučaj

NIŠLIJA PLATIO TUĐU KAZNU: Kaznili ga u Beogradu, gde nije bio godinama!

Srbija -

Slavoljub Orlović dao pare za prekršaj koji je navodno pre dve godine napravio u prestonici, u koju inače nije dolazio 10 godina

Nišlija Slavoljub Orlović morao je da plati tuđu kaznu za saobraćajni prekršaj jer drugačije nije mogao da registruje svoje vozilo.Kaznu mu je izrekao Prekršajni sud u Beogradu, na osnovu prijave beogradske saobraćajne policije, iako Orlović deset godina nije bio u prestonici, a i tada se do nje dovezao autobusom. Posle jednomesečnog dopisivanja s Ministarstvom unutrašnjih poslova i Prekršajnim sudom, Orlović je uspeo da dokaže grešku, ali mu pare koje je uzalud dao još nisu vraćene.Orlović kaže da se šokirao kad je policija odbila da mu registruje auto.- Registracija mi je isticala, pa sam 3. oktobra prošle godine otišao u nišku policiju da je produžim. Međutim, rečeno mi je da prvo moram da platim 5.000 dinara za kaznu koja mi je izrečena 5. decembra prethodne godine, i to u Beogradu. Nisam imao izbora, odmah sam otišao i platio ono što nisam bio dužan jer nisam želeo da rizikujem da mi oduzmu tablice - objašnjava Nišlija.U nameri da istera pravdu, Orlović odlazi u niški Prekršajni sud, koji ga upućuje na Beograd jer mu je kazna tamo izrečena.- Angažovao sam advokata. Najzad, 28. decembra prošle godine dostavili su mi odgovor i kopiju dva dokumenta iz kojih se vidi da je prekršaj učinio neki Veljko Stojanović, a ne ja. Navedeno je i da je dat nalog da mi se pare vrate, ali ja ih još nisam dobio - tvrdi Orlović.Sve ovo ga nije zadovoljio.- Početkom februara ponovo sam im se obratio, a kako mi nisu odgovorili, pisao sam i povereniku za informacije jer želim da znam kako je bilo moguće da takva greška nastane. Da ne pričam koliko sam problema imao da objasnim familiji da tog dana nisam bio u Beogradu.

Bar neštoSUD PRIZNAO GREŠKUSlužbenik koji se javio kada smo pozvali Prekršajni sud u Beogradu kazao je da je upoznat sa slučajem i da je došlo do greške, ali nije mogao da objasni kako se to desilo.

SmešnoOPROŠTENO MU ŠEST DINARAU dopisu dostavljenom Orloviću Prekršajni sud navodi da je za dve kopije dokumenata bio dužan da plati šest dinara. Kako se dodaje, sud je odlučio da ga oslobodi tog troška.

Milica Milovanović

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV UKRATKO SA RATKOM FEMIĆEM U 5 DO 5:Sačuvaj nas Bože ludaka za volanom!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track