NIŠLIJA PREŽIVEO DRAMU POSLE UJEDA ŠARKE: Vozio sam 12 kilometara, a onda sam izgubio svest!
Foto: M.M.

NIŠLIJA PREŽIVEO DRAMU POSLE UJEDA ŠARKE: Vozio sam 12 kilometara, a onda sam izgubio svest!

Srbija -

NIŠ - Slobodana Jovanovića (73) iz Novog Sela ujela je ponedeljak šarka u njegovom vinogradu u selu Dudulajce. Zmija ga je dva puta ugrizla za skočni zglob, ali je on bio dovoljno priseban da odmah sedne u kola i uputi se ka svojoj kući u 12 kilometara udaljenom u Novom Selu.

Nakon okopavanja vinograda hteo sam da se malo odmorim i krenuo ka vikendici. Uopšte nisam video zmiju dok me nije ujela. Osetio sam samo kako me je nešto dva puta „capnulo“ i ugledao je kako zamiče za žbunje. Imala je šiljastu glavu, i šare po telu, odmah sam znao da je šarka – priča Jovanović iz bolničke postelje.

- Da sam krenuo na vreme, postao sam svestan kad sam došao do kuće. Potpuno sam onemoćao, iz ruke su mi ispala oba telefona. Dok me je sin vozio ka Hitnoj pomoći, na kratko sam izgubio svest. Da nisam pohitao, to je moglo da me snadje na putu do kuće i ko zna šta bi onda sa mnom bilo – priča ujedeni čovek.

Za svoj „udes“ ipak krivi sebe.- Vidim komšiju, lepo čovek obuo čizme a ja idem u plitkim cipelama. Čim izadjem iz bolnice, kupujem najdublje čizme, one ribarske – najavljuje Jovanović.

Na niškoj Infektivnoj klinici saopštili su da je ovo treći ujed zmija ovog proleća, te da niko od ujedenih nije umro zbog trovanja.

(Tekst i foto: M.M.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track