NIZ MANIFESTACIJA: Sve spremno za obeležavanje Dana grada Užica
Foto: Kurir Sanja ćurčić

Svečano 9. oktobra

NIZ MANIFESTACIJA: Sve spremno za obeležavanje Dana grada Užica

Srbija -
Svečanost će početi Karnevalom predškolaca koji će krenuti od Narodnog muzeja do trga, a između ostalog biće otvorena i izložba slika Užičani Srbije i Jugoslavije od 1815. do 2015. godine

UŽICE - Svečanom sednicom Skupštine opštine i uručenjem povelja, plaketa i nagrada, 9. oktobra biće obeležen Dan grada Užica. Svečanost će početi Karnevalom predškolaca koji će krenuti od Narodnog muzeja do tamošnjeg trga. Između ostalog, biće otvorena i izložba slika "Užičani Srbije i Jugoslavije od 1815. do 2015. godine" u Istorijskom arhivu.

Po završetku svečane sednice, mužičko-poetsko veče održaće naš proslavljeni glumac Ivan Bosiljčić u Narodnom pozorištu.

"Gradsku povelju dobiće 'Impol Seval valjaonica aluminijuma' iz Sevojna, magistar filoloških nauka i književnik Slobodan Radović i dramski umetnik Ivan Bosiljčić”, rekao je danas Tanjugu zamenik gradonačelnika Vidoje Drndarević. On je naveo da će plakete biti dodeljene istoričaru Radivoju Papiću, specijalisti gastroenterologije dr Goranu Pušičiću i OŠ “Stari grad” i ŽC "Užice".

Drndarević kaže da će nagrade grada Užica u iznosu od 70.000 dinara biti uručene studentu Hemijskog fakulteta i osvajaču srebrne medalje za hemiju na Olimpijadi u Azerbejdžanu Milošu Selakoviću, potporučniku i studentu generacije na Medicinskom fakultetu dr Goranu Saviću, autoru Rodoslova trnavskih i karanskih familija Radenku Kostiću i naučnom i kulturnom radniku dr Iliji Misailoviću.

Uvod u proslavu Dana grada je izložba “Dani Rusije u Užicu” u tamošnjem Kulturnom centru, koja će trajati do 9. oktobra. Za sutra je, između ostalog, predviđen javni čas crtanja "Moj grad slavi rođendan" u kojem će učestvovati mališani predškolskih ustanova na Trgu partizana, a uveče će biti upriličena predstava "Došljaci".

Ovogodišnja svečanost biće okončana 10. oktobra, kada će biti priređena predstava "Trnova ružica" i održani Jesenji kros, Međunarodna akcija dobrovoljnog davalaštva krvi, kao i nastup mladih užickih bendova u Kulturnom centru.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track